مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

870
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

556
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه ارتباط صفات زراعی با ویژگی های مرفولوژیک ریشه و تعیین صفات موثر بر عملکرد ریشه و عیار قند در ژرم پلاسم منوژرم چغندرقند

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 34

چکیده

 به منظور تعیین مهم ترین صفات موثر بر عملکردریشه و عیارقند در ژرم پلاسم منوژرم چغندرقند, تعداد 75 هیبرید F1 منوژرم در سه طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در سال 1383 در مزرعه تحقیقاتی ایستگاه شهید عبدالرسول مطهری در کرج مورد ارزیابی قرار گرفتند. در این بررسی صفات عملکردریشه, طول ریشه, قطر ریشه, ارتفاع طوقه, قطر طوقه, عیار قند, نیتروژن آلفا آمینو, سدیم, پتاسیم, نسبت های سدیم به پتاسیم, پتاسیم به عیارقند, نیتروژن به عیار قند, هم چنین ضریب قلیائیت, عملکرد شکرسفید, قند ملاس, شکر قابل استحصال, عملکرد شکر, یکنواختی ریشه, نمره رشد و راندمان استحصال اندازه گیری و برآورد شدند. تجزیه واریانس به صورت مستقل در هر آزمایش انجام و از میانگین تیمارها برای تجزیه های آماری استفاده شد. تجزیه عاملی به روش مولفه های اصلی, کل صفات مورد مطالعه را به سه عامل عیارقند خالص, عملکرد ریشه و قند و خصوصیات ظاهری ریشه تقسیم نمود. در تجزیه رگرسیون مرحله ای برای عملکرد ریشه به عنوان متغیر تابع و سایر صفات به عنوان متغیرهای مستقل به ترتیب عملکردشکر, عیارقند, عملکرد شکرسفید, ضریب قلیائیت, قطر ریشه و ارتفاع طوقه به عنوان مهم ترین صفات شناسایی شدند که اثرات عملکرد شکر, شکرقابل استحصال و قطر ریشه در عملکرد ریشه مثبت بود. هم چنین صفات مهم تعیین کننده عیارقند به ترتیب شکر قابل استحصال, نسبت سدیم به پتاسیم و راندمان استحصال بودند. در نهایت تجزیه همبستگی کانونیک نشان داد که با افزایش طول و قطر ریشه و کاهش قطر طوقه, میزان ناخالصی های ریشه کاهش می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    واحدی، سعید، مصباح، محمود، یوسف آبادی، ولی اله، امیری، رضا، بی همتا، محمدرضا، و دهقان شعار، مجید. (1385). مطالعه ارتباط صفات زراعی با ویژگی های مرفولوژیک ریشه و تعیین صفات موثر بر عملکرد ریشه و عیار قند در ژرم پلاسم منوژرم چغندرقند. مجله چغندرقند، 22(2)، 19-34. SID. https://sid.ir/paper/57536/fa

    Vancouver: کپی

    واحدی سعید، مصباح محمود، یوسف آبادی ولی اله، امیری رضا، بی همتا محمدرضا، دهقان شعار مجید. مطالعه ارتباط صفات زراعی با ویژگی های مرفولوژیک ریشه و تعیین صفات موثر بر عملکرد ریشه و عیار قند در ژرم پلاسم منوژرم چغندرقند. مجله چغندرقند[Internet]. 1385؛22(2):19-34. Available from: https://sid.ir/paper/57536/fa

    IEEE: کپی

    سعید واحدی، محمود مصباح، ولی اله یوسف آبادی، رضا امیری، محمدرضا بی همتا، و مجید دهقان شعار، “مطالعه ارتباط صفات زراعی با ویژگی های مرفولوژیک ریشه و تعیین صفات موثر بر عملکرد ریشه و عیار قند در ژرم پلاسم منوژرم چغندرقند،” مجله چغندرقند، vol. 22، no. 2، pp. 19–34، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57536/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button