مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,524
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

577
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کم آبیاری بر کمیت و کیفیت چغندرقند در منطقه میاندوآب

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 66

چکیده

 کشاورزی پایدار به منظور تامین نیاز های غذایی بدون استفاده بهینه از منابع آب میسر نخواهد شد. در این میان باتوجه به کمبود منابع آب در کشور, اتخاذ روش های کم آبیاری و افزایش کارآیی مصرف آب با هدف افزایش تولید به ازاء هر واحد آب مصرفی و استفاده بهینه از منابع محدود آب, امری ضروری و اجتناب ناپذیر است. این تحقیق به منظور  تعیین اثرات کم آبیاری روی چغندر قند در دشت میاندوآب انجام شد. آزمایش بر پایه طرح  بلوک های کامل تصادفی به صورت اسپلیت پلات با سه سطح آبیاری (100, 75 و 50  درصد نیاز آبی) در کرت های فرعی و سه دور آبیاری (7, 10 و 14 روز) در کرت های اصلی با چهار تکرار در سال های 1378 و 1379 اجرا گردید. کم آبیاری موجب کاهش معنی دار عملکرد ریشه و شکر قابل استحصال شد. نرخ این کاهش در شکر قابل استحصال کمتراز عملکرد بود و علت آن تاثیر مثبت کم آبیاری در افزایش درصدقند بود. کم آبیاری تاثیر مثبت روی برخی از صفات کیفی ریشه نشان داد. بیشترین عملکرد ریشه از تیمار D7S100 (دور 7روز و تامین 100درصد نیاز آبی) با 67.71  تن در هکتار و حداقل آن با 49.7 درصد کاهش عملکرد از تیمارD14S50  به دست آمد. تاثیر کم آبیاری در کاهش عملکرد در دورهای طولانی تر آبیاری بیشتر از دورهای کوتاه مدت بود. اعمال 50 درصد کم آبیاری منجربه کاهش شدید عملکرد ریشه شد و ضمن عدم پذیرش در بین زارعین, تولید را نیز غیراقتصادی می کند. با درنظر گرفتن کارایی مصرف آب براساس شکر قابل استحصال و پرهیز از سطح آبیاری 50 درصد, آبیاری با دور 10 روز و اعمال 25درصد کم آبیاری (D10S75) قابل توصیه است. در این گزینه مقدار مصرف آب نسبت به تیمارD7S100  معادل 29درصد کاهش می یابد. این در حالی است که عملکرد ریشه 5.23 درصد و شکر قابل استحصال 16.6 درصد کاهش داشته است. نرخ کاهش عملکرد در مقایسه با کاهش مصرف آب به طور قابل ملاحظه ای کمتر بوده و در واقع می توان با آب صرفه جویی شده سطح کشت را افزایش داد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

نورجو، امیر، عباسی، فریبرز، بقایی کیا، مهدی، و جدایی، علیرضا. (1385). تاثیر کم آبیاری بر کمیت و کیفیت چغندرقند در منطقه میاندوآب. مجله چغندرقند، 22(2)، 53-66. SID. https://sid.ir/paper/57540/fa

Vancouver: کپی

نورجو امیر، عباسی فریبرز، بقایی کیا مهدی، جدایی علیرضا. تاثیر کم آبیاری بر کمیت و کیفیت چغندرقند در منطقه میاندوآب. مجله چغندرقند[Internet]. 1385؛22(2):53-66. Available from: https://sid.ir/paper/57540/fa

IEEE: کپی

امیر نورجو، فریبرز عباسی، مهدی بقایی کیا، و علیرضا جدایی، “تاثیر کم آبیاری بر کمیت و کیفیت چغندرقند در منطقه میاندوآب،” مجله چغندرقند، vol. 22، no. 2، pp. 53–66، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57540/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button