Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,666
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

744
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بر آورد دمای پایه و بررسی روند جوانه زنی و سبز شدن ارقام منوژرم چغندرقند در درجات مختلف حرارت

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 112

چکیده

 برای تعیین مناسب ترین تاریخ کاشت و پیش بینی زمان جوانه زنی و سبز شدن در شرایط مزرعه, اطلاعاتی از جمله درجه حرارت پایه و واحدهای گرمایی لازم برای ارقام مختلف چغندرقند مورد نیاز می باشد. بر این اساس در این تحقیق روند جوانه زنی بذر هفت رقم منوژرم چغندرقند ایرانی در دماهای مختلف از صفر تا 36 درجه سانتی گراد, به فواصل سه درجه در آزمایشگاه و همچنین روند سبز شدن این ارقام در شرایط مزرعه طی دو سال زراعی (83-1382) و در هر سال با دو تاریخ کاشت مورد بررسی قرار گرفت. در آزمایشگاه درجه حرارت پایه برای جوانه زنی چغندرقند, اپتیمم جوانه زنی , زمان رسیدن به 50 درصد جوانه زنی و واحدهای گرمایی برای رسیدن به این زمان تعیین شد. در شرایط مزرعه نیز روند سبز شدن و واحدهای گرمایی مورد نیاز در هر تاریخ کاشت محاسبه و تعیین گردید. نتایح نشان داد که درجه حرارت پایه برای جوانه زنی در ارقام مختلف بین دو تا سه با میانگین 2.6 درجه سانتی گراد می باشد. درصد جوانه زنی بذر چغندرقند در دمای 12 تا 27 درجه سانتی گراد بیشترین مقدار بود, اما دمای اپتیمم جوانه زنی دامنه ایی از 24 تا 27 درجه می باشد که بیشترین سرعت جوانه زنی وجود دارد. ارقام چغندرقند مورد بررسی به طور متوسط تا زمان 50 درصد جوانه زنی به حدود 51 درجه – روز و برای سبز شدن در شرایط مزرعه به 154 درجه – روز واحد گرمایی نیز دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جلیلیان، علی، مظاهری، داریوش، توکل افشاری، رضا، رحیمیان مشهدی، حمید، عبدالهیان نوقابی، محمد، و گوهری، جواد. (1383). بر آورد دمای پایه و بررسی روند جوانه زنی و سبز شدن ارقام منوژرم چغندرقند در درجات مختلف حرارت. مجله چغندرقند، 20(2)، 97-112. SID. https://sid.ir/paper/57611/fa

    Vancouver: کپی

    جلیلیان علی، مظاهری داریوش، توکل افشاری رضا، رحیمیان مشهدی حمید، عبدالهیان نوقابی محمد، گوهری جواد. بر آورد دمای پایه و بررسی روند جوانه زنی و سبز شدن ارقام منوژرم چغندرقند در درجات مختلف حرارت. مجله چغندرقند[Internet]. 1383؛20(2):97-112. Available from: https://sid.ir/paper/57611/fa

    IEEE: کپی

    علی جلیلیان، داریوش مظاهری، رضا توکل افشاری، حمید رحیمیان مشهدی، محمد عبدالهیان نوقابی، و جواد گوهری، “بر آورد دمای پایه و بررسی روند جوانه زنی و سبز شدن ارقام منوژرم چغندرقند در درجات مختلف حرارت،” مجله چغندرقند، vol. 20، no. 2، pp. 97–112، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57611/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا