مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,720
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

576
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی استخراج سلولز از خمیر چغندرقند

صفحات

 صفحه شروع 197 | صفحه پایان 210

چکیده

 سلولز یکی از مواد اولیه مورد نیاز صنایع می باشد که به طور وسیع در تهیه رنگ ها, کاغذ, نساجی, کشاورزی, محصولات آرایشی و بهداشتی کاربرد دارد. تفاله و مازاد خمیر چغندرقند در مرحله عیارسنجی یکی از منابع سلولز به شمار می آید. این طرح با هدف بررسی امکان تولید سلولز از تفاله یا مازاد خمیر چغندرقند در مرحله عیارسنجی به صورت آزمایش فاکتوریل (2×3×3) بر پایه طرح کرت های کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. به این منظور ابتدا مازاد خمیر چغندرقند نمونه های عیارسنجی شده جمع آوری, شسته, خشک و آسیاب شد. سپس نمونه آسیاب شده توسط اسید کلریدریک 0.6 نرمال در دمای 45 درجه سانتی گراد به مدت 48 ساعت هیدرولیز و با آب در دمای 70 درجه سانتی گراد به مدت یک ساعت مخلوط گردید تا پکتین و ترکیبات پکتینی موجود به صورت محلول از مخلوط جدا شدند. باقی مانده تفاله در این مرحله را پس از شستشو و خشک کردن به نسبت یک گرم تفاله و 100 میلی لیتر محلول سود در سه سطح با غلظت 2.5, 5 و 7.5 درصد (w/v), در سه مدت زمان تاثیر سود شامل هشت, 10 و 12 ساعت و دمای تاثیر سود در دو سطح 25 و 45 درجه سانتی گراد تیمار گردیدند تا پلی ساکاریدهای محلول در محیط قلیایی از سلولز جدا شوند. صفات اندازه گیری شده در این تحقیق شامل خلوص نسبی, ویسکوزیته و جرم ملکولی سلولز استخراجی بودند. نتایج نشان داد اثر غلظت سود و مدت هم زدن و اثر متقابل این دو عامل بر صفت خلوص نسبی در سطح احتمال پنج درصد معنی دار است. به علاوه مشخص گردید که بین تیمارهای مورد بررسی سلولز استخراج شده توسط تیمار سود و غلظت پنج درصد در مدت همزدن 12 ساعت و دمای 45 درجه سانتی گراد به طور معنی داری از شرایط کیفی بهتری برخوردار است به طوری که میانگین صفات خلوص نسبی 95.2 درصد, ویسکوزیته 15.9 میلی پاسکال در ثانیه و جرم ملکولی 255000 گرم بر مول به دست آمد که از سایر تیمارهای مورد بررسی به طور معنی داری بیشتر بود. بنابراین با این روش می توان سلولزی با خلوص نسبی 95.2 درصد از تفاله چغندرقند به دست آورد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بابایی، بابک، عبدالهیان نوقابی، محمد، نوشاد، حمید، و واحدی، سعید. (1390). بهینه سازی استخراج سلولز از خمیر چغندرقند. مجله چغندرقند، 27(2)، 197-210. SID. https://sid.ir/paper/57622/fa

    Vancouver: کپی

    بابایی بابک، عبدالهیان نوقابی محمد، نوشاد حمید، واحدی سعید. بهینه سازی استخراج سلولز از خمیر چغندرقند. مجله چغندرقند[Internet]. 1390؛27(2):197-210. Available from: https://sid.ir/paper/57622/fa

    IEEE: کپی

    بابک بابایی، محمد عبدالهیان نوقابی، حمید نوشاد، و سعید واحدی، “بهینه سازی استخراج سلولز از خمیر چغندرقند،” مجله چغندرقند، vol. 27، no. 2، pp. 197–210، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57622/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button