مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,042
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

عدم جوانه زنی و کیفیت غده های سیب زمینی بعد از تیمار شدن با پرتو گاما در زمان های مختلف بعد از برداشت

صفحات

 صفحه شروع 829 | صفحه پایان 842

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 انبارداری سیب زمینی دارای اهمیت زیادی می باشد زیرا سیب زمینی تازه برداشت شده فقط برای چند ماه در سال در دسترس است. بنابراین راهکارهای مختلفی از جمله پرتوتابی گاما جهت کنترل جوانه زنی و افزایش انبارمانی قابل ارائه می باشد. در این مطالعه ممانعت از جوانه زنی و کیفیت غده های سیب زمینی بعد از تیمار شدن با پرتو گاما در زمان های مختلف بعد از برداشت (10، 30 و 50 روز بعد از برداشت) در طول انبارداری در دماهای 10 و 16 درجه سلسیوس با استفاده از غده های رقم آگریا صورت گرفت. غده ها با دوزهای 50، 100 و 150 گری از پرتو گاما پرتوتابی شدند. این مطالعه با یک آزمایش فاکتوریل بر مبنای طرح اسپیلیت پلات با سه تکرار انجام گردید. حداقل میزان جوانه زنی (0.01 ±4.83) در غده هایی که زودتر پرتوتابی شده بودند (10 روز بعد از برداشت) مشاهده شد. این مطالعه نشان داد که پرتوتابی زودتر و سطوح پرتوتابی به طور معنی دار باعث کاهش جوانه زنی، درصد وزن تلف شده و وزن مخصوص غده ها می شوند. میزان تلفات اسید اسکوربیک و مقدار قندهای احیا و نااحیا به طور معنی دار با تاخیر در پرتوتابی افزایش و میزان قندها و سطح اسید اسکوربیک در اثر پرتوتابی کاهش یافت و افت مربوط به سفتی بافت بعد از 5 ماه انبارداری در غده های پرتوتابی نشده صورت گرفت. دمای بالاتر انبار (16oC) باعث تلفات بیشتری (%20.34) در میزان اسید اسکوربیک گردید و غده های انبار شده در در دمای 16 درجه سلسیوس تغییرات متابولیکی بیشتری داشتند که در جوانه زنی و افت وزنی و میزان اسید اسکوربیک و قندها نمایان گردید. پرتوتابی با دوز 50 گری که 10 روز بعد از برداشت صورت گرفت باعث ممانعت کامل از جوانه زنی غده هایی شد که در دمای 10 درجه سلسیوس نگهداری شدند و دوز 150 گری با وجودی که از جوانه زنی در دمای 16 درجه سلسیوس جلوگیری نمود بیشترین تلفات اسید اسکوربیک را به همراه داشت. غده های پرتوتابی شده با تاخیر بیشتر تلفات اسید اسکوربیک بیشتری در مقابل دوزهای بالاتر پرتوتابی و دمای بالاتر داشتند در نتیجه جهت کاهش تغییرات نامطلوب در غده های سیب زمینی آگریا، تاخیر در پرتوتابی و انبارداری با دمای بالا پیشنهاد نمی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی، م.، الماسی، مرتضی، مجدآبادی فراهانی، ع.، مینایی، سعید، و خدادادی، محسن. (1390). عدم جوانه زنی و کیفیت غده های سیب زمینی بعد از تیمار شدن با پرتو گاما در زمان های مختلف بعد از برداشت. مجله بین المللی علوم و فناوری کشاورزی، 13(6)، 829-842. SID. https://sid.ir/paper/62474/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی م.، الماسی مرتضی، مجدآبادی فراهانی ع.، مینایی سعید، خدادادی محسن. عدم جوانه زنی و کیفیت غده های سیب زمینی بعد از تیمار شدن با پرتو گاما در زمان های مختلف بعد از برداشت. مجله بین المللی علوم و فناوری کشاورزی[Internet]. 1390؛13(6):829-842. Available from: https://sid.ir/paper/62474/fa

    IEEE: کپی

    م. رضایی، مرتضی الماسی، ع. مجدآبادی فراهانی، سعید مینایی، و محسن خدادادی، “عدم جوانه زنی و کیفیت غده های سیب زمینی بعد از تیمار شدن با پرتو گاما در زمان های مختلف بعد از برداشت،” مجله بین المللی علوم و فناوری کشاورزی، vol. 13، no. 6، pp. 829–842، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/62474/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button