مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,291
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر محلول های نمکی سدیم (استات، لاکتات و سیترات سدیم) بر خواص فیزیکوشیمیایی و حسی فیله تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) در شرایط نگهداری در یخچال

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 98

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 در این تحقیق، اثر محلول های نمکی سدیم بر خواص فیزیکوشیمیایی و حسی فیله تاسماهی ایرانی (Acipense persicus) طی 12 روز نگهداری در یخچال بررسی گردید. بدین منظور، فیله ها در محلول های آبی (2.5 wt/vol) استات سدیم، لاکتات سدیم، سیترات سدیم و آب مقطر (به عنوان شاهد) به مدت 10 دقیقه غوطه ور و سپس بسته بندی شدند. ارزیابی شاخص های pH، FFA، TBA، آهن هم و خواص حسی (طعم، رنگ و بو) در روزهای 0، 3، 6، 9 و 12 نگهداری، صورت گرفت. نتایج حاکی از آن بود که میزان TBA تمام تیمارها با گذشت زمان افزایش یافت (P<0.05). تیمار شاهد بالاترین میزان TBA را نشان داد در حالیکه نمونه حاوی استات سدیم پایین ترین میزان را در بین سایر تیمارها داشت (P<0.05). در ارزیابی هیدرولیز چربی، تیمارهای حاوی نمک های سدیم، به خصوص استات سدیم، میزان FFA پایین تری در مقایسه با شاهد داشتند. بین میزان pH نمونه ها تفاوت معنی داری مشاهده نشد (P<0.05). بررسی آهن هم نیز نشان داد که تیمارهای حاوی نمک های سدیم به ویژه استات سدیم، دارای مقادیر بالاتری از آهن هم نسبت به شاهد بودند. در ارزیابی حسی فیله ها، بهترین امتیازات به تیمار استات سدیم داده شد. ترتیب اثر نمک های سدیم بدین صورت بود: SA>SC>SL. بنابراین، نمک های سدیم به ویژه استات سدیم را می توان به عنوان آنتی اکسیدان در برابر افت کیفی و همچنین افزایش مدت زمان ماندگاری فیله ماهی موثر دانست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کشیری، ح.، حق پرست، س.، و شعبان پور، بهاره. (1389). بررسی اثر محلول های نمکی سدیم (استات, لاکتات و سیترات سدیم) بر خواص فیزیکوشیمیایی و حسی فیله تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) در شرایط نگهداری در یخچال. مجله بین المللی علوم و فناوری کشاورزی، 13(1)، 89-98. SID. https://sid.ir/paper/62642/fa

    Vancouver: کپی

    کشیری ح.، حق پرست س.، شعبان پور بهاره. بررسی اثر محلول های نمکی سدیم (استات, لاکتات و سیترات سدیم) بر خواص فیزیکوشیمیایی و حسی فیله تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) در شرایط نگهداری در یخچال. مجله بین المللی علوم و فناوری کشاورزی[Internet]. 1389؛13(1):89-98. Available from: https://sid.ir/paper/62642/fa

    IEEE: کپی

    ح. کشیری، س. حق پرست، و بهاره شعبان پور، “بررسی اثر محلول های نمکی سدیم (استات, لاکتات و سیترات سدیم) بر خواص فیزیکوشیمیایی و حسی فیله تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) در شرایط نگهداری در یخچال،” مجله بین المللی علوم و فناوری کشاورزی، vol. 13، no. 1، pp. 89–98، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/62642/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button