مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,118
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

770
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضد باکتریایی تیمول، کارواکرول، اوژنول و منتول بر چهار باکتری مولد فساد در محصولات کشاورزی و لبنیات

صفحات

 صفحه شروع 283 | صفحه پایان 290

چکیده

 بالا رفتن سطح آگاهی مردم نسبت به اثرات منفی نگهدارنده های شیمیایی منجر به انجام تحقیقات بیشتر در زمینه اثر ضدمیکروبی اسانس های گیاهی و پتانسیل آنها برای استفاده به عنوان ترکیبات نگهدارنده شده است. در این مطالعه اثر ضدمیکروبی ترکیبات تیمول, کارواکرول, اوژنول و منتول که از مواد موثره ی شناخته شده و فراوان در اسانس های گیاهی مختلف هستند بر باکتری های باسیلوس سرئوس (PTCC 1154), سودوموناس نیگریفاسینس (ATCC 19375), اروینیا کاروتوورا (PTCC 1675) و زانتوموناس کامپستریس (PTCC 1473) به روش میکرودایلوشن و انتشار دیسک بررسی شد. در روش میکرودایلوشن, کمترین غلظت بازدارنده رشد 50 ppm گزارش شد که مربوط به اثر ترکیب تیمول بر سودوموناس نیگریفاسینس, اروینیا کاروتوورا و باسیلوس سرئوس بود. در حالیکه بیشترین غلظت بازدارنده رشد برای سودوموناس نیگریفاسینس مربوط به ترکیب منتول (100 ppm) و برای باسیلوس سرئوس, اروینیا کاروتوورا و زانتوموناس کامپستریس مربوط به ترکیب اوژنول (به ترتیب 125, 125 و 108 ppm) تعیین شد. بزرگترین هاله مهار رشد با قطر 8/8 میلی متر مربوط به اثر منتول بر سودوموناس نیگریفاسینس بود و کوچکترین هاله مهار رشد با قطر 8/5 میلی متر مربوط به اثر اوژنول بر اروینیا کاروتوورا بود. منتول نسبت به سایر ترکیبات اثر ضد میکروبی قویتری نشان داد و اوژنول ضعیف ترین اثر را داشت (p-value<0. 05). این در حالیست که هر چهار ترکیب درجات مختلفی از اثر ضد میکروبی بر میکروارگانیسم های مولد فساد را داشتند و پتانسیل آنها برای استفاده به عنوان ترکیبات نگهدارنده نشان داده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عباس زاده، سپیده، شریف زاده، عقیل، و باقری، محبوبه. (1398). بررسی اثر ضد باکتریایی تیمول, کارواکرول, اوژنول و منتول بر چهار باکتری مولد فساد در محصولات کشاورزی و لبنیات. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(91 )، 283-290. SID. https://sid.ir/paper/71703/fa

    Vancouver: کپی

    عباس زاده سپیده، شریف زاده عقیل، باقری محبوبه. بررسی اثر ضد باکتریایی تیمول, کارواکرول, اوژنول و منتول بر چهار باکتری مولد فساد در محصولات کشاورزی و لبنیات. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(91 ):283-290. Available from: https://sid.ir/paper/71703/fa

    IEEE: کپی

    سپیده عباس زاده، عقیل شریف زاده، و محبوبه باقری، “بررسی اثر ضد باکتریایی تیمول, کارواکرول, اوژنول و منتول بر چهار باکتری مولد فساد در محصولات کشاورزی و لبنیات،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 91 ، pp. 283–290، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71703/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button