مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

800
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

685
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ماندگاری و برخی خصوصیات کیفی فلفل دلمه ای (capsicum annum L. ) بسته بندی شده در اتمسفر اصلاح شده

صفحات

 صفحه شروع 153 | صفحه پایان 161

چکیده

 امروزه, بسته بندی در اتمسفر اصلاح شده به عنوان یکی از بهترین روش ها, جهت افزایش زمان نگهداری میوه و سبزیجات استفاده می شود. فلفل دلمه ای به عنوان منبع غنی از ویتامین ث یکی از سبزیجات بسیار فسادپذیر است که نیازمند حمل و نقل مناسب و مراقبت کافی جهت حفظ عمر انباری و کیفیت است. عمر انباری فلفل دلمه ای به علت از دست دهی سریع آب در طول ذخیره سازی طولانی مدت و حساسیت به سرمازدگی و پوسیدگی های شایع توسط دو میکروارگانیسم بوتریتیس و آلترناریا, محدود می شود. بنابراین با بهینه سازی روش های ماندگاری این محصول, می توان به مقدار زیادی از ضایعات آن کاست. در این پژوهش اثر تیمار بسته بندی در اتمسفر اصلاح شده با سه ترکیب گازی شامل ترکیب گازی شاهد (ترکیب گازهای هوای معمولی که شامل 21% اکسیژن, 03/0% دی اکسیدکربن و 78% نیتروژن), ترکیب گازی اولیه شامل 10% اکسیژن, 5% دی اکسیدکربن و 85% نیتروژن و ترکیب گازی ثانویه متشکل از 5% اکسیژن, 10% دی اکسیدکربن و 85% نیتروژن در پوشش پلی اتیلنی و نگهداری در دمای 8 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 95 درصد بر ویژگی های فلفل دلمه ای مانند درصد کاهش وزن, سفتی بافت, pH و مواد جامد محلول بررسی گردید. تاثیر این تیمارها در قالب طرح کاملا تصادفی و آزمایش فاکتوریل با سه تکرار روی صفاتی از قبیل درصد کاهش وزن, سفتی بافت, pH و مواد جامد محلول طی 5 دوره 0, 10, 20, 30 و 40 روز پس از برداشت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که پس از هر دوره انبارمانی نمونه های تیمار شده با اتمسفر اصلاح شده 5% اکسیژن و 10% دی اکسیدکربن به دلیل داشتن دی اکسیدکربن بیشتر و کم کردن تنفس, در حفظ خصوصیات کیفی برای فلفل دلمه ای مناسب تر بوده و به طورکلی نگهداری این محصول در بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده, سبب حفظ کیفیت و افزایش عمر ماندگاری آن گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صادقی، صبا، کرمی، مصطفی، و سیاری، محمد. (1398). ماندگاری و برخی خصوصیات کیفی فلفل دلمه ای (capsicum annum L. ) بسته بندی شده در اتمسفر اصلاح شده. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(90 )، 153-161. SID. https://sid.ir/paper/71753/fa

    Vancouver: کپی

    صادقی صبا، کرمی مصطفی، سیاری محمد. ماندگاری و برخی خصوصیات کیفی فلفل دلمه ای (capsicum annum L. ) بسته بندی شده در اتمسفر اصلاح شده. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(90 ):153-161. Available from: https://sid.ir/paper/71753/fa

    IEEE: کپی

    صبا صادقی، مصطفی کرمی، و محمد سیاری، “ماندگاری و برخی خصوصیات کیفی فلفل دلمه ای (capsicum annum L. ) بسته بندی شده در اتمسفر اصلاح شده،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 90 ، pp. 153–161، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71753/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button