مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

586
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

634
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه و ارزیابی رفتار مصرف کنندگان میگو در کشور بر اساس نظریه رفتار برنامه ریزی شده

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 77

چکیده

میگو با وجود ارزش غذایی کم نطیر, از سرانه مصرف بسیار کمی در کشور برخوردار است. بنابراین بررسی دلایل این کمبود و ارائه راهکارهایی جهت ارتقا سرانه مصرف به منظور حفظ سلامت جمعیت, امری مهم و ضروری به نظر می رسد. برای رسیدن به این هدف در ابتدا باید رفتار مصرف کنندگان میگو در کشور مورد ارزیابی و بررسی دقیق قرار گیرد. مطالعه حاضر نیز با هدف بررسی جامع رفتار مصرف کنندگان میگو در ایران با استفاده از چارچوب کلی نظریه رفتار برنامه ریزی شده انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق, کل کشور است که به صورت نمونه گیری تصادفی 10 شهر (مشهد مقدس, تهران, گرگان, بندرعباس, یزد, شیراز, کرمانشاه, ایلام, بیرجند و تبریز) انتخاب و تعداد 1000 پرسش نامه متناسب با جمعیت شهرهای منتخب تکمیل شد. تحلیل داده ها به کمک مدل معادلات ساختاری و توسط نرم افزار لیزرل انجام گرفت. نتایج نشان داد که سه سازه نگرش, هنجار ذهنی و کنترل رفتار درک شده به صورت مثبت و معنی داری بر تصمیم به مصرف میگو تاثیرگذارند. همچنین سازه کنترل رفتار درک شده نیز به همین صورت بر افزایش مصرف میگو موثر بود. در ادامه نتایج, تنها فرض های اثر معنی دار راحتی طبخ بر نگرش و اثر معنی دار درآمد بر هنجار ذهنی رد و بقیه فرضیات (اثر معنی دار کیفیت, بسته بندی و نوع عرضه و فراوری بر نگرش, اثر معنی دار قیمت و باورهای مثبت و منفی بر هنجار ذهنی, اثر معنی دار زمان مصرف, دسترسی و سوابق تجربی بر کنترل رفتار درک-شده, اثر معنی دار تصمیم به مصرف بر افزایش مصرف میگو) تائید شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ریحانی پول، سهیل، عالیشاهی، علیرضا، عادلی، افشین، نرگسیان، عباس، و اجاق، سیدمهدی. (1398). مطالعه و ارزیابی رفتار مصرف کنندگان میگو در کشور بر اساس نظریه رفتار برنامه ریزی شده. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(90 )، 65-77. SID. https://sid.ir/paper/71759/fa

    Vancouver: کپی

    ریحانی پول سهیل، عالیشاهی علیرضا، عادلی افشین، نرگسیان عباس، اجاق سیدمهدی. مطالعه و ارزیابی رفتار مصرف کنندگان میگو در کشور بر اساس نظریه رفتار برنامه ریزی شده. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(90 ):65-77. Available from: https://sid.ir/paper/71759/fa

    IEEE: کپی

    سهیل ریحانی پول، علیرضا عالیشاهی، افشین عادلی، عباس نرگسیان، و سیدمهدی اجاق، “مطالعه و ارزیابی رفتار مصرف کنندگان میگو در کشور بر اساس نظریه رفتار برنامه ریزی شده،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 90 ، pp. 65–77، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71759/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button