Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,250
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

782
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و تعیین اثرات زمان برداشت و درجه حرارت بر روی قابلیت نگهداری یک رقم انبه محلی میناب

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 64

چکیده

 درختان انبه استان هرمزگان, حاصل از کشت بذر هستند و شناسایی ارقام انبه به وسیله کارشناسان تحقیقات به صورت کد گذاری می باشد و نام گذاری آنها بر اساس اسامی محلی است. انبه یکی از مرغوبترین میوه های منطقه است و بعد از خرما و مرکبات از نظر اهمیت مقام سوم را در استان دارد. هدف از انجام این تحقیق, تعیین زمان مناسب برداشت و افزایش عمر انبارداری میوه انبه می باشد. در این طرح رقم سبز انبه مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته است و میوه های انبه در دو تاریخ (زمان برداشت) در تیرماه به فاصله یک هفته برداشت شد و بعد از اعمال تیمار گرما درمانی (غوطه وری میوه در محلول قارچ کش داغ با دمای 54oC± 1به مدت 5 دقیقه) در دو نوع ظرف (جعبه چوبی و کیسه های پلی اتیلن منفذدار) بسته بندی شده و در سه دامنه دمایی (دمای محیط1±(25,22-20°C  و 12- 10°C نگهداری شد. میوه ها را بعد از 15 روز از انبار خارج کرده و فاکتورهای کیفی شامل pH, اسیدیته, درصد قندکل, درصد رطوبت, مواد جامد محلول و ویتامین ث اندازه گیری شدند؛ سپس برای تعیین ماندگاری به مدت یک هفته در دمای محیط نگهداری شدند. طرح آماری به صورت کاملا تصادفی در قالب فاکتوریل بود. نتایج به دست آمده نشان می دهد نحوه برداشت میوه در کاهش بیماریهای ثانویه میوه مانند پوسیدگی آلترناریایی و پوسیدگی انتهای دم میوه اثر مهمی دارد. برداشت میوه بایستی به گونه ای باشد که میوه کمترین آسیب را متحمل شده و به هیچ وجه با خاک تماس پیدا نکند. زمان برداشت مناسب موقعی است که درصد مواد جامد محلول میوه به 11.5- 12 برسد. یافته های طرح نشان داده گرمادرمانی با محلول قارچ کش داغ علاوه بر کنترل مگس میوه, بیماریهای پس از برداشت را کنترل می کند. میوه ها در دمای 25±1°C بعد از مدت یک هفته و در اطاقهای سرد 22- 20°C بعد از 15 روز بخوبی می رسند. میوه ها در دمای 12-10°C تا مدت 15 روز, بخوبی قابل نگهداری هستند و بعد از انتقال به دمای 25±1°Cبعد از مدت 3-4 روز می رسند. مقایسه میانگینهای خواص کیفی میوه ها نشان داده رسیدگی میوه های درون جعبه چوبی بیشتر از میوه های درون پلاستیک است. در میوه رسیده انبه pH, درصد مواد جامد محلول و درصد قند کل افزایش یافته ولی درصد اسیدیته و ویتامین ث کاهش می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدپور، ایران. (1383). بررسی و تعیین اثرات زمان برداشت و درجه حرارت بر روی قابلیت نگهداری یک رقم انبه محلی میناب . علوم و صنایع غذایی ایران، 1(2)، 51-64. SID. https://sid.ir/paper/71850/fa

    Vancouver: کپی

    محمدپور ایران. بررسی و تعیین اثرات زمان برداشت و درجه حرارت بر روی قابلیت نگهداری یک رقم انبه محلی میناب . علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1383؛1(2):51-64. Available from: https://sid.ir/paper/71850/fa

    IEEE: کپی

    ایران محمدپور، “بررسی و تعیین اثرات زمان برداشت و درجه حرارت بر روی قابلیت نگهداری یک رقم انبه محلی میناب ،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 1، no. 2، pp. 51–64، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71850/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا