مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,570
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,613
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی استخراج و ویژگی های لسیتین واریته های سویا

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 71

چکیده

 روغنهای گیاهی دارای مقادیر کمی فسفاتید یا فسفولیپید میباشند. مقدار این ماده در روغن سویا نسبت به سایر روغنها بیشتر بوده و ممکن است حتی به 4 درصد برسد. در فرآیند تولید صنعتی روغنها, فسفاتیدها به منزله ماده زیان آور عمل کرده و وجود آنها در روغنی که برای مصرف به بازار عرضه میشود نیز مساله ساز است. اما چنانچه این ماده به شکل مناسبی در طی فرآیند تولید روغن جدا شود, دارای کاربردهای ارزشمندی نظیر ایفای نقش امولسیفایری در بسیاری از مواد و سیستمهای غذایی میباشد. این ماده متداولا لسیتین سویا نامیده میشود. از نظر دستیابی به اطلاعات وسیعتر, این بررسی در مورد 5 واریته سویا (واریته های سحر, سیمس, ویلیامز, هیل و گرگان 3) به عمل آمده است. هگزان به عنوان حلال روغنکشی برای استخراج فسفولیپیدها مناسب نیست زیرا فسفولیپیدها ماهیت قطبی دارند از این رو بهترین حلال مخلوط کلروفرم و متانول است که به دلیل هزینه بالا در کارخانجات عملا مورد استفاده قرار نمیگیرد, لذا از حلال مورد استفاده فعلی کارخانجات که نوعی هگزان با پلاریته بیشتر و هزینه کمتر است برای این تحقیق استفاده شد, با این حلال, بازده استخراج فسفولیپیدها تا 1.72 درصد افزایش یافت که در خور توجه است. نظر به این که ترکیب ساختمانی فسفاتیدها میتواند در امر جداسازی از روغن و ویژگیهای کاربردی آنها موثر باشد, مقدار هر یک از فسفاتیدها (شامل فسفاتیدیل کولین, فسفاتیدیل اتانول آمین, فسفاتیدیل اینوزیتول و فسفاتیدیک اسید) تعیین گردید. نتایج نشان داد که از این حیث به لحاظ آماری بین واریته های مختلف اختلاف معناداری وجود دارد (p<0.05). همچنین نتایج ترکیب اسیدهای چرب فسفاتیدها نشان داد که تفاوت نسبتا کمی میان واریته های مختلف وجود دارد. نتایج آزمون های دیگر نظیر عدد اسیدی, عدد پراکسید, مواد نامحلول در استن, مواد نامحلول در هگزان و عدد گاردنر نیز نشان داد که بین واریته های مختلف اختلاف معناداری وجود دارد (p<0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عشرت آبادی، پروین، فاطمی، سیدحسن، قوامی، مهرداد، صراف زاده، محمدحسین، و سالاروند، زهره. (1386). بررسی استخراج و ویژگی های لسیتین واریته های سویا. علوم و صنایع غذایی ایران، 4(1)، 65-71. SID. https://sid.ir/paper/71984/fa

    Vancouver: کپی

    عشرت آبادی پروین، فاطمی سیدحسن، قوامی مهرداد، صراف زاده محمدحسین، سالاروند زهره. بررسی استخراج و ویژگی های لسیتین واریته های سویا. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1386؛4(1):65-71. Available from: https://sid.ir/paper/71984/fa

    IEEE: کپی

    پروین عشرت آبادی، سیدحسن فاطمی، مهرداد قوامی، محمدحسین صراف زاده، و زهره سالاروند، “بررسی استخراج و ویژگی های لسیتین واریته های سویا،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 4، no. 1، pp. 65–71، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71984/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button