مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

896
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

580
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزن: غله فراموش شده-غذایی ارزشمند برای آینده

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 26

چکیده

 امروزه تغییر شرایط آب و هوایی, افزایش جمعیت و دغدغه امنیت غذایی, پژوهشگران و متخصصان صنایع غذایی را به مطالعه در مورد امکان تولید مواد غذایی از غلات, دانه ها وسایر منابع غیر معمول تشویق می کند. ارزن در مقایسه با غلات اصلی, مقاوم به آفت و بیماری, دارای فصل رشد کوتاه و قابل تولید در شرایط خشکسالی میباشد. لذا با توجه به اقلیم ایران و کاهش مداوم منابع آبی, استفاده از آن امری توجیه پذیر میباشد. دانه ارزن به دلیل دارا بودن ویژگی های خاص, ارزش تغذیه ای بالا و اثر سلامتی بخش مورد توجه پژوهشگران صنایع غذایی و تغذیه نیز قرار گرفته است. این دانه غنی از فیبرهای غذایی, پروتئین, موادمعدنی و ویتامین بوده و از این لحاظ با غلات اصلی قابل مقایسه است. از طرف دیگر, ارزن یکی از غلاتی است که به دلیل عدم دارابودن پروتئین های گلوتنی, می تواند جایگاه ویژه ای در رژیم غذایی بیماران مبتلا به سلیاک, که قادر به مصرف غلاتی نظیر گندم, جو, چاودار و یولاف نمی باشند, داشته باشد. لذا در این مقاله سعی براین است تا با معرفی دانه ارزن, ارزش تغذیه ای و محصولات حاصل از آن, توجه پژوهشگران و صنعتگران به کاشت و فرآوری این غله فراموش شده معطوف گردد. امید است در آینده این غله با ارزش که در ایران اغلب بعنوان غذای دام و طیور استفاده می شود, در سبد مواد غذایی خانوارها نیز جای گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهاجرخراسانی، سیما، و اعلمی، مهران. (1398). ارزن: غله فراموش شده-غذایی ارزشمند برای آینده. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(95 )، 11-26. SID. https://sid.ir/paper/72020/fa

    Vancouver: کپی

    مهاجرخراسانی سیما، اعلمی مهران. ارزن: غله فراموش شده-غذایی ارزشمند برای آینده. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(95 ):11-26. Available from: https://sid.ir/paper/72020/fa

    IEEE: کپی

    سیما مهاجرخراسانی، و مهران اعلمی، “ارزن: غله فراموش شده-غذایی ارزشمند برای آینده،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 95 ، pp. 11–26، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72020/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button