مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,156
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

926
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثربخشی عصاره گل های رازک علیه مخمر نانوایی و گروهی از کپک های عامل فساد نان

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 108

چکیده

 در راستای افزایش تقاضا برای استفاده از گیاهان دارویی در سال های اخیر, گیاه رازک توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است و از آن به عنوان یک ضدکپک قوی یاد می شود. رازک گیاهی دارویی است که در طب سنتی کاربردهای گوناگونی دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد قارچی عصاره اتانولی گل های رازک بر روی تعدادی از کپک های عامل فساد نان و مخمر نانوایی است. در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی از عصاره اتانولی گونه Humulus lupulus L. استفاده شد. خاصیت ضد قارچی عصاره با استفاده از آزمون حساسیت رقت های مایع در برابر میکروارگانیسم های Saccharomyces cerevisiae, Aspergillus niger, Aspergillusflavus, Penicillium chrysogenum, Penicillium citrinum,Rhizopus oryzae و Rhizomucor Spp. تعیین شد. نتایج نشان داد که عصاره اتانولی گل های رازک از رشد کلیه کپک های مورد آزمون جلوگیری می کند. غلظت مهارکننده رشد برای کپک ها از 1.875 mg/ml تا 3.3 mg/ml تغییر می کند. این عصاره بر روی مخمر Sccharomycescervisiae در دامنه غلطت 0 تا 15 mg/ml موثر نبود. از یافته های این پژوهش نتیجه گیری می شود عصاره اتانولی گل های رازک بر رشد کپک های عامل فساد مواد غذایی و بویژه نان اثر قابل ملاحظه ای دارد و به منظور استفاده از این عصاره به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی انجام تحقیقات بیشتر ضروری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، مرضیه، خمیری، مرتضی، رضوی، سیدهادی، و اعلمی، مهران. (1395). بررسی اثربخشی عصاره گل های رازک علیه مخمر نانوایی و گروهی از کپک های عامل فساد نان. علوم و صنایع غذایی ایران، 13(57)، 101-108. SID. https://sid.ir/paper/72041/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی مرضیه، خمیری مرتضی، رضوی سیدهادی، اعلمی مهران. بررسی اثربخشی عصاره گل های رازک علیه مخمر نانوایی و گروهی از کپک های عامل فساد نان. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛13(57):101-108. Available from: https://sid.ir/paper/72041/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه محمدی، مرتضی خمیری، سیدهادی رضوی، و مهران اعلمی، “بررسی اثربخشی عصاره گل های رازک علیه مخمر نانوایی و گروهی از کپک های عامل فساد نان،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 57، pp. 101–108، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72041/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button