مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

392
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

526
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر ویتامین های مختلف بر ترکیبات تقریبی فیله ماهی گیش (Carangoides fulvoguttatus) در طول سه ماه نگهداری در یخچال با دمای 6 درجه سانتی گراد

صفحات

 صفحه شروع 133 | صفحه پایان 143

کلیدواژه

ماهی گیش (Carangoides fulvoguttatus)Q1

چکیده

 نگهداری ماهی در یخچال سبب کاهش سرعت فعالیت های آنزیمی و شیمیایی و فعالیت میکروارگانیسم ها می شود اما به دلیل عدم توانایی دمای یخچال برای کاهش دمای ماهی به مقدار لازم تغییرات نامطلوبی از جمله اکسیداسیون و هیدرولیز چربی رخ خواهد داد. با توجه به خاصیت آنتی اکسیدانی ویتامین ها در این تحقیق تاثیر جداگانه ویتامین های C, مخلوطAD3E و ترکیب ویتامین C و AD3E بر ماندگاری فیله ماهی گیش در طول سه ماه نگهداری در یخچال با دمای 6 درجه سانتی گراد بررسی شد. بدین منظور یک قطعه ماهی گیش با وزن 2381 گرم از بازار ماهی فروشان شهرستان بهبهان تهیه و به همراه یخ به آزمایشگاه شیلات دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان منتقل شد. بعد از جداسازی فلس, امعاء و احشا و شستشوی ماهیان, فیله آن جدا شده و در بسته بندی های 90 گرمی در یخچال با دمای 6 درجه سانتی گراد به مدت 3 ماه نگهداری شد. مقداری از نمونه ماهی نیز به صورت تازه مورد آزمایش قرار گرفت. آزمایشات مورد نظر شامل اندازه گیری چربی, پروتئین, خاکستر, رطوبت, انرژی و pH بود. بر اساس نتایج به دست آمده بالاترین درصد پروتئین متعلق به نمونه حاوی ویتامین C بود. بالاترین درصد چربی در تیمار شاهد با 19/12 و پس از آن در تیمار حاوی AD3E با 99/9 درصد گزارش شد. میزان رطوبت موجود در تیمارهای آزمایشی نیز به مراتب بالاتر از نمونه شاهد گزارش شد. لذا می توان نتیجه گرفت که ویتامین C و هم چنین ترکیب آن با محلول AD3E تا حدودی باعث حفظ ارزش غذایی فیله ماهی گیش در طول دوره نگهداری در یخچال می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آبرومند، علی، و خاطری، رضا. (1398). تاثیر ویتامین های مختلف بر ترکیبات تقریبی فیله ماهی گیش (Carangoides fulvoguttatus) در طول سه ماه نگهداری در یخچال با دمای 6 درجه سانتی گراد. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(96 )، 133-143. SID. https://sid.ir/paper/72057/fa

    Vancouver: کپی

    آبرومند علی، خاطری رضا. تاثیر ویتامین های مختلف بر ترکیبات تقریبی فیله ماهی گیش (Carangoides fulvoguttatus) در طول سه ماه نگهداری در یخچال با دمای 6 درجه سانتی گراد. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(96 ):133-143. Available from: https://sid.ir/paper/72057/fa

    IEEE: کپی

    علی آبرومند، و رضا خاطری، “تاثیر ویتامین های مختلف بر ترکیبات تقریبی فیله ماهی گیش (Carangoides fulvoguttatus) در طول سه ماه نگهداری در یخچال با دمای 6 درجه سانتی گراد،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 96 ، pp. 133–143، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72057/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button