مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

525
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

186
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ویژگی های خرمالو خشک شده با استفاده از خشک کن فروسرخ و مدل سازی فرآیند به روش الگوریتم ژنتیک-شبکه عصبی مصنوعی

صفحات

 صفحه شروع 189 | صفحه پایان 200

چکیده

خشک کردن یکی از روش های نگهداری میوه خرمالو می باشد. در این پژوهش جهت افزایش زمان ماندگاری خرمالو و تولید محصولی با کیفیت بالا, از خشک کن فروسرخ استفاده و سینتیک انتقال جرم, دانسیته, آبگیری مجدد و رنگ نمونه ها اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که توان لامپ پرتودهی و فاصله لامپ از نمونه تأثیر معنی داری بر سینتیک افت رطوبت و زمان خشک کردن دارند (05/0P<). با افزایش توان پرتودهی و همچنین کاهش فاصله نمونه ها از منبع پرتودهی, زمان خشک کردن کاهش یافت. میانگین چگالی و آبگیری مجدد برای نمونه های خشک شده در ساملنه فروسرخ به ترتیب برابر kg/m3 639؛ و 270 درصد به دست آمد. میانگین تغییرات رنگ (Δ E) محاسبه شده برای توان های 200, 300 و 400 وات به ترتیب برابر با 43/14, 09/10 و 04/20 به دست آمد. نتایج مدل سازی به روش الگوریتم ژنتیک-شبکه عصبی مصنوعی نشان داد که ترکیب شبکه عصبی مصنوعی با الگوریتم ژنتیک نتیجه بهتری ارائه می کند و با ترکیب آن ها سرعت تحلیل و دقت فرآیند مدل سازی افزایش می یابد. با استفاده از شبکه ای با تعداد 15 نرون در یک لایه پنهان و با استفاده از تابع فعال سازی تانژانت هیپربولیک و درصد داده های مورد استفاده برای تربیت/ آزمون / ارزیابی برابر 20/20/60 می توان به خوبی سینتیک خشک کردن خرمالو را پیشگویی نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فدایی، میترا، حسینی قابوس، سیدحسین، و بهشتی، بابک. (1399). ویژگی های خرمالو خشک شده با استفاده از خشک کن فروسرخ و مدل سازی فرآیند به روش الگوریتم ژنتیک-شبکه عصبی مصنوعی. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(100 )، 189-200. SID. https://sid.ir/paper/72066/fa

    Vancouver: کپی

    فدایی میترا، حسینی قابوس سیدحسین، بهشتی بابک. ویژگی های خرمالو خشک شده با استفاده از خشک کن فروسرخ و مدل سازی فرآیند به روش الگوریتم ژنتیک-شبکه عصبی مصنوعی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(100 ):189-200. Available from: https://sid.ir/paper/72066/fa

    IEEE: کپی

    میترا فدایی، سیدحسین حسینی قابوس، و بابک بهشتی، “ویژگی های خرمالو خشک شده با استفاده از خشک کن فروسرخ و مدل سازی فرآیند به روش الگوریتم ژنتیک-شبکه عصبی مصنوعی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 100 ، pp. 189–200، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72066/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button