مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

890
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

672
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی وآنالیز همزمان هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای در نمونه های نان بربری با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی-طیف سنج جرمی

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 22

کلیدواژه

اسپکترومتری جرمی (GCQ1
MS)Q1

چکیده

 در این پژوهش یک روش معتبر و مؤثر برای آنالیز همزمان 24 نوع هیدروکربن آروماتیک چند حلقه ای در نمونه های نان بربری سنتی تنوری و فرپز (نیمه صنعتی) با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی مجهز به آشکارساز طیف سنج جرمی راه اندازی گردید. آماده سازی نمونه بر اساس روش QuEChERS[1] انجام شد و روش تدوین شده پس از اعتبار سنجی برای آنالیز نمونه های نان به کار گرفته شد. برای بررسی اثر ماتریکس, شیب منحنی کالیبراسیون ترسیم شده با استانداردهای PAH در حلال خالص استونیتریل (calibration curve Solvent-based) و شیب منحنی کالیبراسیون اسپایک شده در نمونه ی بلانک (Spiked calibration curve) مقایسه شد. در بین 24 ترکیب آنالیز شده, 22 ترکیب (%91) دارای اثر ماتریکس افزایشی و 2 ترکیب (%8) دارای اثر ماتریکس کاهشی بودند. در نتیجه به منظور غلبه بر اثر ماتریکس از منحنی کالیبراسیون اسپایک شده استفاده شد. شیب منحنی کالیبراسیون برای هر آنالیت در دامنه ی غلظت ng/g 500-10 به صورت خطی, با ضریب همبستگی (R2) 999/0-990/0 بود. حد تشخیص (LOD) و حد تعیین مقدار (LOQ), به ترتیب ng/g 49/1-14/0 و ng/g 91/4-46/0 محاسبه گردید. میانگین درصد بازیافت در سه سطح اسپایک (ng/g 200, 50, 25) در سه روز متوالی (3 تکرار در هر روز) با دامنه 111-86 درصد و انحراف استاندارد نسبی 57/11-85/2 (RSD<20%) بود. نتایج آنالیز نمونه های نان با روش معتبر شده نشان داد که در 9 نمونه (45%) نان بربری تنوری سنتی, ترکیب نفتالن با میانگین ng/g89/1± 34/46 ردیابی شد و در نان های بربری فرپز هیچ ترکیبی ردیابی نشد. تمامی مقادیر مثبت شناسایی شده از حدود قانونی اتحادیه اروپا برای غذاهای فرایند شده بر پایه غلات (1. 0 ng/g) بیشتر بود. نتایج نهایی نشان داد که تماس با حرارت مستقیم شعله گاز در نان بربری می تواند سبب ایجاد ترکیبات آروماتیک شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرادی، وحیده، سیدین اردبیلی، سیدمهدی، شکوری، عطااله، و حسینی، سیدابراهیم. (1398). شناسایی وآنالیز همزمان هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای در نمونه های نان بربری با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی-طیف سنج جرمی. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(93 )، 11-22. SID. https://sid.ir/paper/72137/fa

    Vancouver: کپی

    مرادی وحیده، سیدین اردبیلی سیدمهدی، شکوری عطااله، حسینی سیدابراهیم. شناسایی وآنالیز همزمان هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای در نمونه های نان بربری با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی-طیف سنج جرمی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(93 ):11-22. Available from: https://sid.ir/paper/72137/fa

    IEEE: کپی

    وحیده مرادی، سیدمهدی سیدین اردبیلی، عطااله شکوری، و سیدابراهیم حسینی، “شناسایی وآنالیز همزمان هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای در نمونه های نان بربری با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی-طیف سنج جرمی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 93 ، pp. 11–22، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72137/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button