مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

614
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

602
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

حضور هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای در دوغ

صفحات

 صفحه شروع 10 | صفحه پایان 23

چکیده

 سابقه و هدف: هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقه ای(PAHs) یکی از شایعترین آلاینده های محیط زیست هستند که احتمال سرطان زایی و جهشزایی تعدادی از آنها به اثبات رسیده است. از طرفی دوغ, یک محصول لبنی تخمیری است که از مقبولیت و مصرف بالا در ایران برخوردار است. هدف از این مطالعه بررسی حضور و میزان هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقهای در انواع مختلف دوغ های ایرانی موجود در شهر تهران می باشد. مواد و روشها: در این مطالعه ابتدا کربن نانوتیوب چند جداره با استفاده از اکسید آهن مغناطیسی شد و سپس کامپوزیت سنتز شده جهت استخراج PAHs از ماتریکس 24 عدد نمونه دوغ (3 برند پرمصرف, در 4 فصل سال و دو تاریخ به صورت تصادفی انتخاب گردید) و یک نمونه دوغ به عنوان شاهد مورد استفاده قرار گرفت. پس از آمادهسازی نمونه, غلظت هرکدام از 16 PAHs از طریق دستگاه GC-MS اندازه گیری شد. یافتهها: نتایج این مطالعه نشان داد که در تمامی نمونهها میزان PAHs پایینتر از محدوده استاندارد بوده است و بیشترین غلظت نیز مربوط به پیرن بود. همچنین میانگین مجموع PAHs برابر µ g/kg 96/1 ± 39/0 بوده است. در برند B و فصل زمستان و در زمان تاریخ انقضای نمونهها, شاهد بالاترین میزان مجموع PAHs بودیم. استنتاج: براساس یافتههای این مطالعه, با توجه به پایینتر بودن میانگین کل هرکدام از هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقهای نسبت به استاندارد در انواع مختلف دوغ, میتوان بیان نمود که خطری از این لحاظ مصرفکنندهها را تهدید نمیکند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کیانی، امین، شریعتی فر، نبی، شهسواری، سعید، احمدلو، مهسا، و موذن، مجتبی. (1398). حضور هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای در دوغ. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 29(178 )، 10-23. SID. https://sid.ir/paper/363760/fa

    Vancouver: کپی

    کیانی امین، شریعتی فر نبی، شهسواری سعید، احمدلو مهسا، موذن مجتبی. حضور هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای در دوغ. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1398؛29(178 ):10-23. Available from: https://sid.ir/paper/363760/fa

    IEEE: کپی

    امین کیانی، نبی شریعتی فر، سعید شهسواری، مهسا احمدلو، و مجتبی موذن، “حضور هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای در دوغ،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 29، no. 178 ، pp. 10–23، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/363760/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button