مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,124
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

763
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آسیب سیب زمینی تحت بارگذاری دینامیکی

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 80

چکیده

 در ایران میزان قابل توجهی از محصولات تولیدی بخش کشاورزی به ضایعات تبدیل می شود. سیب زمینی که دارای بیشترین انرژی غذایی به ازای واحد سطح می باشد یکی از محصولات عمده کشور بوده و میزان ضایعات آن نیز بر اساس گزارشات منتشره قابل توجه است. بخشی از آسیب های ایجاد شده در غده سیب زمینی ناشی از صدمات مکانیکی است که در چرخه تولید مکانیزه سیب زمینی هنگامی که غده ها با اجزای ثابت و متحرک ماشین ها, سنگ ها و کلوخ ها و با یکدیگر برخورد می نمایند ایجاد می گردد. مقدار آسیب های مکانیکی که در اثر برخورد در غده ایجاد می شود, به خواص مکانیکی و ریولوژیک غده ها و نیروهای خارجی اعمال شده به آن بستگی دارد. بنابراین کنترل میزان آسیب های مکانیکی وارده, افزون بر عوامل محیطی, به کاهش نیروهای خارجی اعمال شده به غده در حین کندن و مراحل مختلف جا به جایی سیب زمینی درون ماشین نیز بستگی دارد. برخی از تحقیقات حاکی از آن است که خواص مکانیکی و ریولوژیک غده ها و استعداد آن ها به آسیب پذیری یکی از مباحثی است که اهمیت بیشتری نسبت به تنظیم های ماشین برداشت دارد. برخی از ارقام آسیب پذیر با توجه به تنظیمات صحیح ماشین های برداشت باز دچار آسیب می شوند. لذا لزوم شناخت خواص مکانیکی ارقام و آسیب پذیری آن ها در برابر نیروهای مختلف به منظور مکانیزه نمودن صحیح محصول و کاهش ضایعات ضروری است.در این تحقیق با انجام آزمایشات ضربه بر روی سه رقم سیب زمینی اگریا, آیولا و مارفونا با استفاده از دستگاه آونگی اثرات زاویه رهایی غده, رقم محصول و اندازه غده بر نوع و حجم آسیب مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج نشان می دهند که اثر رقم محصول, اندازه غده و زاویه رهایی بر حجم آسیب معنی دار بوده و حجم آسیب در رقم آئولا به طور معنی داری بیش از ارقام دیگر می باشد. همچنین آسیب دیدگی در غده های بزرگتر بیش از غده های کوچک و متوسط است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افشاری، حامد، مینایی، سعید، الماسی، مرتضی، و عبدالمالکی، پرویز. (1387). بررسی میزان آسیب سیب زمینی تحت بارگذاری دینامیکی. علوم و صنایع غذایی ایران، 5(2)، 69-80. SID. https://sid.ir/paper/72144/fa

    Vancouver: کپی

    افشاری حامد، مینایی سعید، الماسی مرتضی، عبدالمالکی پرویز. بررسی میزان آسیب سیب زمینی تحت بارگذاری دینامیکی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1387؛5(2):69-80. Available from: https://sid.ir/paper/72144/fa

    IEEE: کپی

    حامد افشاری، سعید مینایی، مرتضی الماسی، و پرویز عبدالمالکی، “بررسی میزان آسیب سیب زمینی تحت بارگذاری دینامیکی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 5، no. 2، pp. 69–80، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72144/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button