مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,369
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

868
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر دمای هوا و رطوبت نهایی شلتوک بر درصد ترک و ضریب تبدیل ارقام برنج ایرانی در خشک کن بستر سیال

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 91

چکیده

 ارزش اقتصادی محصول برنج به وسیله کیفیت آن بعد از عملیات تبدیل شلتوک به برنج سفید تعیین می شود. ضریب تبدیل و درصد ترک دو شاخص مهم جهت تعیین کیفیت برنج بعد از عملیات تبدیل هستند که نوع خشک کن مورد استفاده نیز بر میزان این شاخص ها تاثیرگذار است. در این تحقیق اثر دمای هوای خشک کن در چهار سطح 40, 45, 50 و 55 درجه سانتی گراد و رطوبت نهایی شلتوک در سه سطح 10-8, 12-10 و 14-12 درصد بر مبنای خشک و رقم برنج در سه سطح طارم دم سیاه, هاشمی و شیرودی بر درصد ترک و ضریب تبدیل طی خشک شدن در خشک کن بستر سیال بررسی شد. آزمایشات در سه تکرار و در قالب طرح فاکتوریل سه فاکتوره 3×3×4 انجام شد. نتایج نشان داد ضریب تبدیل ارقام طارم دم سیاه, هاشمی و شیرودی با افزایش رطوبت در هر چهار سطح دمایی کاهش می یابد. به منظور خشک کردن برنج, دماهای 40 و 50 درجه سانتی گراد برای رقم طارم و دمای 55 درجه سانتی گراد برای رقم شیرودی منجربه حصول بهترین ضریب تبدیل می شود. درصد ترک رقم هاشمی با افزایش دما افزایش می یابد درصورتی که درصد ترک رقم شیرودی کاهش می یابد. کمترین درصد ترک ارقام طارم, هاشمی و شیرودی به ترتیب در دماهای (45 و 50), 45 و 55 درجه سانتی گراد به وجود می آید, بنابراین توصیه می شود برای ایجاد کمترین میزان ترک از دماهای مذکور برای خشک کردن این ارقام استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خدادادی، مهدی، رحمتی، محمدهاشم، علیزاده، محمدرضا، و رضایی اصل، عباس. (1395). بررسی اثر دمای هوا و رطوبت نهایی شلتوک بر درصد ترک و ضریب تبدیل ارقام برنج ایرانی در خشک کن بستر سیال. علوم و صنایع غذایی ایران، 13(60)، 81-91. SID. https://sid.ir/paper/72179/fa

    Vancouver: کپی

    خدادادی مهدی، رحمتی محمدهاشم، علیزاده محمدرضا، رضایی اصل عباس. بررسی اثر دمای هوا و رطوبت نهایی شلتوک بر درصد ترک و ضریب تبدیل ارقام برنج ایرانی در خشک کن بستر سیال. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛13(60):81-91. Available from: https://sid.ir/paper/72179/fa

    IEEE: کپی

    مهدی خدادادی، محمدهاشم رحمتی، محمدرضا علیزاده، و عباس رضایی اصل، “بررسی اثر دمای هوا و رطوبت نهایی شلتوک بر درصد ترک و ضریب تبدیل ارقام برنج ایرانی در خشک کن بستر سیال،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 60، pp. 81–91، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72179/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button