Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

6,393
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,730
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مروری بر ویژگیهای لیکوپن و نقش میکروارگانیسم ها در تولید آن

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 25

چکیده

لیکوپن, کاروتنوئید قرمز رنگی است که توسط برخی گیاهان و میکروارگانیسمها سنتز می شود. این کاروتنوئید پیش ساز ویتامین A نیست ولی به خاطر وجود 11 پیوند دوگانه مزدوج خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار قویی دارد که موجب حذف رادیکالهای آزاد می گردد. لیکوپن, کاروتنوئید غالب موجود در سرم خون انسان است که با حفاظت از بیوملکولهای مهم سلولی نظیر DNA, پروتئین ها و چربی ها از اکسیداسیون و تخریب رادیکالی آنها ممانعت به عمل آورده و نقش مهمی در پیشگیری و درمان بیماریهای پروستات, قلبی, استخوانی و گوارشی ایفاد می کند. گوجه فرنگی و فراورده های آن به عنوان مهمترین منابع غذایی لیکوپن در رژیم غذایی مطرح می باشند که با توجه به تنوع مصرف و قابلیت دسترسی بالا از اهمیت ویژه ای در سلامتی انسان برخوردار است. با توجه به افزایش تقاضای مصرف کاروتنوئیدهای طبیعی, تولید انواع کاروتنوئیدها از منابع میکروبی مورد توجه بسیاری از پژوهشگران قرار گرفته است. برخی از میکروارگانیسمها قادر به تولید لیکوپن بوده که با استفاده از انواع محیط کشت, محرکها و ممانعت کننده های متابولیکی, عوامل جهش زا, عوامل محیطی و مهندسی ژنتیک میزان تولید لیکوپن در آنها افزایش یافته است. این مقاله مروری اجمالی بر ویژگیهای ساختمانی لیکوپن و نقش آن در سلامتی انسان و معرفی برخی منابع میکروبی لیکوپن دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حجتی، محمد، و رضوی، سیدهادی. (1390). مروری بر ویژگیهای لیکوپن و نقش میکروارگانیسم ها در تولید آن. علوم و صنایع غذایی ایران، 8(29)، 11-25. SID. https://sid.ir/paper/72192/fa

    Vancouver: کپی

    حجتی محمد، رضوی سیدهادی. مروری بر ویژگیهای لیکوپن و نقش میکروارگانیسم ها در تولید آن. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1390؛8(29):11-25. Available from: https://sid.ir/paper/72192/fa

    IEEE: کپی

    محمد حجتی، و سیدهادی رضوی، “مروری بر ویژگیهای لیکوپن و نقش میکروارگانیسم ها در تولید آن،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 29، pp. 11–25، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72192/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا