مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,150
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

782
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تولید، قابلیت پذیرش و جنبه های تغذیه ای غذاهای ویژه سالمندان

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 76

چکیده

 سالمندی یک مرحله طبیعی از زندگی یک انسان در قالب عادی ادامه حیات اجتماعی است که با دیگر مراحل زندگی تفاوت فراوان دارد. از آنجا که جامعه و فرهنگ ما غالبا به عنوان جامعه جوان توصیف می شود, تمایل به تولید غذا برای سالمندان جاذبه بسیار محدودی دارد و با توجه به اینکه جمعیت سالمند (65سال به بالا) در ایران تا سال 1429 شمسی به رقمی حدود 23 درصد افزایش خواهد یافت, پیداست مصرف کنندگان سالمند, پتانسیل آن را دارند که در بازار به نیروی مهمی تبدیل شوند و دیدگاه های منفی راجع به تولید محصولات برای سالمندان را تغییر دهند. به تازگی در ایران برای اولین بار غذای ویژه سالمندان طراحی و تولید شده که برحسب هم مواد مغذی و هم مشخصه های حسی به طور مخصوص و ویژه ای برای مصرف کنندگان سالمند می باشد. در تولید این محصول از ترکیباتی چون پودر شیر خشک کم چرب, پودر جوانه گندم, شیره خرما و روغن ذرت مایع به عنوان مواد اولیه اصلی و لستین, پودر موز طبیعی, آسپارتام, آسه سولفام K و مالتو دکسترین به عنوان مواد اولیه فرعی به منظور ایجاد طعم و بافت مطلوب استفاده شده است. مراحل تولید این محصول شامل شناسایی, آزمون و خرید مواد اولیه, تعیین درصد هر یک از مواد متشکله در فرمول, توزین و اختلاط مواد اولیه و خشک کردن با خشک کن غلطکی تک استوانه ای در مقیاس صنعتی, تجزیه های شیمیایی, ارزشیابی حسی به وسیله 12 نفر ارزیاب انتخاب شده به عنوان گروه پانل با روش مقیاس خطی و 40 نفر سالمند به عنوان گروه هدف با روش هدونیک, تجزیه و تحلیل آماری نتایج (α<0.05) , ارزیابی تغذیه ای و تعیین قیمت تمام شده بوده است. صد گرم از این محصول تولیدی 41/458 کیلوکالری انرژی, 41/58% کربوهیدرات, 12/16% پروتئین, 81/17% چربی و 710mg کلسیم داشته و قیمت یک بسته 250 گرمی آن برای مصرف کننده حدود 12500 ریال برآورد شده است. در نهایت مشخص شد این محصول تولیدی از نظر سالمندان قابل پذیرش بوده و می تواند جوابگوی بخشی از نیازهای روزانه آنها از جهات انرژی, پروتئین, چربی, کربوهیدرات و بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کلهرپور، محمد، و آذر، مهین. (1383). تولید, قابلیت پذیرش و جنبه‌ های تغذیه ‌ای غذاهای ویژه سالمندان. علوم و صنایع غذایی ایران، 1(3)، 67-76. SID. https://sid.ir/paper/72247/fa

    Vancouver: کپی

    کلهرپور محمد، آذر مهین. تولید, قابلیت پذیرش و جنبه‌ های تغذیه ‌ای غذاهای ویژه سالمندان. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1383؛1(3):67-76. Available from: https://sid.ir/paper/72247/fa

    IEEE: کپی

    محمد کلهرپور، و مهین آذر، “تولید, قابلیت پذیرش و جنبه‌ های تغذیه ‌ای غذاهای ویژه سالمندان،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 1، no. 3، pp. 67–76، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72247/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button