مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,364
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

669
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تغذیه ای غذاهای تکمیلی بومی در روستاهای شمال شهر تهران

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 58

چکیده

 مقدمه: تغذیه تکمیلی مطلوب برای کودکان به دلیل اهمیت آن در رشد و تکامل, در کشورهای درحال توسعه یک اولویت بهداشتی است. لذا در این مطالعه انواع غذاهای محلی رایج در تغذیه تکمیلی شیرخواران, ارزش تغذیه ای و کفایت آنها در روستاهای شمالی شهرستان تهران مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی ـ مقطعی, با استفاده از روش مصاحبه و مشاهده و به کمک پرسشنامه, روی 40 نفر از مادرانی که کودکان 6 تا 24 ماهه داشتند, در سال 1383 در روستاهای افجه, کندعلیا, بومهن و باغ کمیش انجام شد. پرسشنامه درباره تغذیه تکمیلی, مصرف غذاهای بومی خاص بعنوان غذای تکمیلی, نام غذا, ویژگی ظاهری آن, اجزای تشکیل دهنده و مقدار و نحوه آماده سازی آنها توسط پرسشگر تکمیل و با استفاده از نرم افزار Nutritionist III ارزش تغذیه ای غذاهای بومی ارزیابی شد.یافته ها: غذاهای تکمیلی بومی خاص کودکان این مناطق, دارای تنوع سفره ایرانی و شامل انواع خورشت ها, پلوها, آش ها, انواع کوکو, نان ها و برانی است که دارای شکل, طعم و رنگ غذایی متفاوت می باشد. به علاوه اغلب آنها بر اساس غلات, سبزی ها و ریشه های گیاهان بوده و گروه گوشت تنها در برخی از خورشت ها و انواع کوکوها (تخم مرغ) وجود دارد.نتیجه گیری: علیرغم تنوع و ویژگی های ظاهری هیچ غذایی به تنهایی نیازهای تغذیه ای کودک را برآورده نمی کند. برای اجرای سیاست روش تغذیه تکمیلی با استفاده از غذاهای بومی باید از برنامه های غنی سازی و آموزش به مادران در تغییر فرآیند تهیه غذاها, از طریق برگزاری کلاس های آموزشی توسط پرستاران بهداشت جامعه و کودک و ماماها و کارشناسان تغذیه بویژه در مراکز بهداشت کمک گرفت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حقیقان رودسری، آرزو، امین پور، آزاده، رمضان خانی، اعظم، و هاشمی، لیلا. (1389). ارزیابی تغذیه ای غذاهای تکمیلی بومی در روستاهای شمال شهر تهران. علوم غذایی و تغذیه، 8(1 (پیاپی 29))، 51-58. SID. https://sid.ir/paper/143446/fa

    Vancouver: کپی

    حقیقان رودسری آرزو، امین پور آزاده، رمضان خانی اعظم، هاشمی لیلا. ارزیابی تغذیه ای غذاهای تکمیلی بومی در روستاهای شمال شهر تهران. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1389؛8(1 (پیاپی 29)):51-58. Available from: https://sid.ir/paper/143446/fa

    IEEE: کپی

    آرزو حقیقان رودسری، آزاده امین پور، اعظم رمضان خانی، و لیلا هاشمی، “ارزیابی تغذیه ای غذاهای تکمیلی بومی در روستاهای شمال شهر تهران،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 8، no. 1 (پیاپی 29)، pp. 51–58، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143446/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button