مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

900
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

835
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی میزان آلومینیوم و برخی از عناصر سنگین در چای های پرمصرف شهر تهران در سال 1386

صفحات

 صفحه شروع 103 | صفحه پایان 110

چکیده

 چای یکی از رایجترین نوشیدنی ها در جهان است و به علت اثرات مثبت آن در سلامت انسان, به عنوان یک گیاه دارویی مورد توجه قرار گرفته است. گیاه چای (Camellia sinensis) قادر به جذب و ذخیره عناصر فلزی بخصوص آلومینیوم در بخش های مختلف گیاه است. گزارشاتی درباره ارتباط عناصر سنگین آرسنیک و آلومینیوم با بیماری هایی نظیر آلزایمر وجود دارد. به علت مصرف زیاد چای در کشور ما و تاثیرات نامطلوب عناصری نظیر آلومینیوم, کادمیوم, استرانسیوم, نیکل, کبالت و سرب بر سلامت انسان, هدف از این بررسی, تعیین این عناصر در چای بوده است. چهار گروه نمونه چای (ایرانی, خارجی, مخلوط و کیسه ای) و چهار نمونه در هر گروه به طور تصادفی انتخاب و از سوپرمارکت های محلی (شهروند و رفاه) در تهران تهیه گردید. نمونه ها به روش خاکستر مرطوب و با استفاده از اسید کلریک و نیتریک غلیظ آماده سازی شده سپس مقدار عناصر نمونه ها با دستگاه اسپکتروفتومتر ICP-OES تعیین گردید. تمامی آزمایشات در 2 تکرار انجام گردید. برای ارزیابی پارامترهای آماری, از میانگین و انحراف استاندارد, آمار ناپارامتری (کروسکال-والیس) و آنالیز واریانس یک طرفه و دو طرفه با از نرم افزار SPSS v.13 استفاده شد. نتایج نشان داد که مقدار عناصر سرب, کبالت و کادمیوم در تمام نمونه های چای کمتر از حد تشخیص دستگاه بوده است (به ترتیب 0.14 ppm, 0.05 و 0.015). اختلاف معنی داری در مقدار آلومینیوم بین گروه های چای وجود داشته است ((p<0.05 در مورد نیکل اختلاف معنی داری بین گروه های چای مشاهده نگردید. اختلاف معنی دار فقط بین گروه چای خارجی با سایر گروه ها وجود داشته و اختلاف معنی دار بین نمونه های هر گروه نیز مشاهده گردید ((p<0.05. این بررسی نشان داد که مقادیر عناصر در اغلب نمونه های چای ایرانی بیشتر از سایر انواع چای می باشد. برای حل مشکلات تولید و فرآوری چای, تحقیقات بیشتری باید در این زمینه انجام گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تسلیمی، اقدس، فیضی پورنامقی، احمدرضا، جمشیدپور، ستار، و شریف زاده اکباتانی، زهرا. (1390). ارزیابی میزان آلومینیوم و برخی از عناصر سنگین در چای های پرمصرف شهر تهران در سال 1386. علوم و صنایع غذایی ایران، 8(30 (ویژه نامه))، 103-110. SID. https://sid.ir/paper/72305/fa

    Vancouver: کپی

    تسلیمی اقدس، فیضی پورنامقی احمدرضا، جمشیدپور ستار، شریف زاده اکباتانی زهرا. ارزیابی میزان آلومینیوم و برخی از عناصر سنگین در چای های پرمصرف شهر تهران در سال 1386. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1390؛8(30 (ویژه نامه)):103-110. Available from: https://sid.ir/paper/72305/fa

    IEEE: کپی

    اقدس تسلیمی، احمدرضا فیضی پورنامقی، ستار جمشیدپور، و زهرا شریف زاده اکباتانی، “ارزیابی میزان آلومینیوم و برخی از عناصر سنگین در چای های پرمصرف شهر تهران در سال 1386،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 30 (ویژه نامه)، pp. 103–110، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72305/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button