مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

982
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

235
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد روش صوتی برای برآورد سفتی میوه کیوی در مدت نگهداری

صفحات

 صفحه شروع 143 | صفحه پایان 150

چکیده

 سفتی یکی از خصوصیات مهم کیفیتی میوه کیوی است. این خصوصیت تحت شرایط دما و مدت زمان نگهداری تغییر خواهد نمود. برای تعیین سفتی روش های مختلف مخرب و غیر مخرب تعریف و توسعه یافته است. مزیت روش های غیر مخرب جلوگیری از آسیب به میوه محصول و استفاده از آن در سامانه های فرآوری به صورت بلادرنگ است. هدف پژوهش حاضر ارزیابی روش غیر مخرب صوتی برای تعیین سفتی میوه کیوی در دو دمای مختلف طی مدت زمان نگهداری می باشد. بر همین اساس سفتی کیوی در مدت دو هفته به روش غیر مخرب صوتی مورد بررسی قرار گرفت. برای تعیین همبستگی بین خصوصیات استخراج شده از آزمون صوتی نظیرفرکانس رزونانسی, ضریب استحکام و مدول الاستیسیته, و سفتی میوه, آزمون مخرب نفوذ نیز طی مدت یاد شده بر روی نمونه ها انجام شد. حداکثر نیروی نفوذ در آزمون مخرب رابطه نسبتا قوی با پارامترهای بدست آمده از آزمون صوتی, فرکانس رزونانسی, ضریب استحکام, مدول الاستیسیته به ترتیب با ضرایب تبیین 0.838, 0.857 و 0.865 داشت. با توجه به رابطه قوی بین مدول الاستیسیته و سفتی, این رابطه مورد واسنجی قرار گرفت و نشان داد با خطای 7.4 درصد قادر به تخمین سفتی میوه کیوی است. بنابراین آزمون غیر مخرب صوتی می تواند جایگزین مناسبی برای تعیین سفتی میوه و عمر انبارمانی میوه کیوی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جوادی، شیددخت، و نصیری، سیدمهدی. (1395). کاربرد روش صوتی برای برآورد سفتی میوه کیوی در مدت نگهداری. علوم و صنایع غذایی ایران، 13(59)، 143-150. SID. https://sid.ir/paper/72355/fa

    Vancouver: کپی

    جوادی شیددخت، نصیری سیدمهدی. کاربرد روش صوتی برای برآورد سفتی میوه کیوی در مدت نگهداری. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛13(59):143-150. Available from: https://sid.ir/paper/72355/fa

    IEEE: کپی

    شیددخت جوادی، و سیدمهدی نصیری، “کاربرد روش صوتی برای برآورد سفتی میوه کیوی در مدت نگهداری،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 59، pp. 143–150، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72355/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button