مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,308
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

910
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تنوع باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از کشک زرد زابلی (سیستانی) با استفاده از روش تکثیر ژن 16S rRNA

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 36

چکیده

کشک زرد زابلی (سیستانی) یک فراورده تخمیری غله ای-لبنی محسوب می شود که در استان سیستان بلوچستان مصرف فراوانی دارد. هدف از انجام این پژوهش شناسایی فلور لاکتیکی کشک زرد زابلی, به منظور معرفی سویه های بومی این فراورده بوده است, که می توانند در سطح تجاری (صنعت) استفاده شوند و نیز ممکن است برخی از آن ها به عنوان پروبیوتیک مطرح باشند. 83 جدایه که با انجام آزمایش های اولیه به نظر می رسید جزو باکتری های اسید لاکتیک باشند انتخاب شده و برای گروه بندی آن ها, بررسی های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی شامل رشد در دماهای 10oC و45oC , رشد در 6.5% نمک, رشد در  pH=4.4و pH=9.6, تولید گاز دی اکسید کربن و تخمیر کربوهیدرات های مختلف انجام پذیرفت. در پایان 28 جدایه با استفاده از روش تعیین توالی 16S rDNA با موفقیت شناسایی شدند. نتایج نشان داد که این جدایه ها متعلق به جنس های: لاکتوباسیلوس پلانتاروم (24.09%), لاکتوباسیلوس هلویتیکوس (13.25%), لاکتوباسیلوس برویس (9.63%), لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس (18.07%), لاکتوکوس لاکتیس زیرگونه کرموریس (13.25%), لوکونستوک مزنتروئیدس زیرگونه مزنتروئیدس (9.63%), لوکونستوک سیترئوم (2.40%) و پدیوکوکوس پنتوزاسئوس (9.63%) شناسایی شدند. در مورد شناسایی باکتری ها, مخصوصا باکتری های خانواده اسید لاکتیک پیشنهاد می شود از هر دو روش مبتنی بر کشت و مولکولی استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طباطبایی یزدی، فریده، وسیعی، علیرضا، علیزاده بهبهانی، بهروز، و مرتضوی، سیدعلی. (1395). بررسی تنوع باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از کشک زرد زابلی (سیستانی) با استفاده از روش تکثیر ژن 16S rRNA. علوم و صنایع غذایی ایران، 13(59)، 25-36. SID. https://sid.ir/paper/72360/fa

    Vancouver: کپی

    طباطبایی یزدی فریده، وسیعی علیرضا، علیزاده بهبهانی بهروز، مرتضوی سیدعلی. بررسی تنوع باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از کشک زرد زابلی (سیستانی) با استفاده از روش تکثیر ژن 16S rRNA. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛13(59):25-36. Available from: https://sid.ir/paper/72360/fa

    IEEE: کپی

    فریده طباطبایی یزدی، علیرضا وسیعی، بهروز علیزاده بهبهانی، و سیدعلی مرتضوی، “بررسی تنوع باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از کشک زرد زابلی (سیستانی) با استفاده از روش تکثیر ژن 16S rRNA،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 59، pp. 25–36، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72360/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button