مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,586
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

710
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آلودگی میکروبی خرمای رقم استعمران طی انبار داری در سال 1384

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 52

چکیده

خرما, یکی از محصولات مهم و استراتژیک کشور ما, ایران است. آلودگی میکروبی خرما, یکی از عوامل مهم ضایعات این محصول است. در این تحقیق, بر روی واریته غالب منطقه خوزستان که رقم استعمران یا سایر می باشد, مطالعاتی صورت گرفته و میزان بار میکروبی آن از نظرشمارش کلی, کپک و مخمر و کلیفرم مورد بررسی قرار گرفتهدف از این طرح, بررسی بار میکروبی خرمای رقم استعمران در مدت زمان 6 ماه نگهداری در دو درجه حرارت محیط (25 درجه سانتیگراد) و دمای یخچال (4 درجه سانتیگراد) بود. نمونه ها پس از  برداشت به طور تصادفی از ده درخت و بسته بندی در ظروف پلاستیکی از ابتدای مهرماه تا پایان اسفند ماه, در هر ماه به صورت سه بار تکرار مورد آنالیز میکروبی قرار گرفتند.نمونه های خرما با استومکر همگن شده و با سرم فیزیولوژی رقیق سازی صورت گرفت. از محیط های کشت استاندارد پلیت کانت آگار, سابرود دکستروز آگاروویولت ردبایل آگاربه ترتیب برای شمارش کلی باکتری, کپک و مخمر و کلیفرم استفاده گردید.نتایج بدست آمده حاکی از آن است که نگهداری نمونه ها در دمای یخچال, اثر بازدارندگی بر رشد میکروبها دارد و روند بار میکروبی بویژه کپک و مخمر در طی 6 ماه نگهداری در دمای محیط حالت افزایش و در دمای یخچال حالت کاهش داشته است در مورد کپک و مخمر در دمای محیط لگاریتم آن از 3.63 به 5.32 افزایش و در دمای یخچال از 5.36 به 3 کاهش یافت. در مورد شمارش کلی باکتریها و کلیفرم ها در دو دمای محیط و یخچال روند منظم و یکسانی مشاهده نشد.با توجه به نتایج بدست آمده در این پژوهش, بهترین شرایط نگهداری میوه خرما, نگهداری در دمای یخچال است که این دما اثر بازدارندگی و کاهش بر رشد میکروبی داشته است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

عدالتیان، محمدرضا، و فضل آرا، علی. (1387). بررسی آلودگی میکروبی خرمای رقم استعمران طی انبار داری در سال 1384. علوم و صنایع غذایی ایران، 5(3)، 45-52. SID. https://sid.ir/paper/72422/fa

Vancouver: کپی

عدالتیان محمدرضا، فضل آرا علی. بررسی آلودگی میکروبی خرمای رقم استعمران طی انبار داری در سال 1384. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1387؛5(3):45-52. Available from: https://sid.ir/paper/72422/fa

IEEE: کپی

محمدرضا عدالتیان، و علی فضل آرا، “بررسی آلودگی میکروبی خرمای رقم استعمران طی انبار داری در سال 1384،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 5، no. 3، pp. 45–52، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72422/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button