Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

792
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

550
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی پروفایل اسید های آمینه و اسیدهای چرب موجود در قارچ خوراکی Pleurotus ostreatus در واکنش به عناصر روی و آهن

صفحات

 صفحه شروع 185 | صفحه پایان 196

چکیده

 هدف از این تحقیق تعیین پروفایل اسید های چرب و اسید های آمینه موجود در قارچ Pleurotus ostreatus در مواجهه با عناصر روی و آهن می باشد. اثر سولفات روی, سولفات آهن, اکسید روی و اکسید آهن با غلظت 80 میکرو مولار بر روی ترکیب اسید چرب و آمینواسید موجود در قارچ P. ostreatus مورد بررسی قرار گرفت. اسید آمینه کل با استفاده از آب: متانول: محلول اسید فرمیک استخراج شد و به وسیله کروماتوگرافی مایع-طیف سنجی جرمی متوالی (LC-MS/MS) مورد آنالیز قرار گرفت. اسید چرب با استفاده از استخراج لیپید و فرایند متیلاسیون با استفاده از متانول اسیدی: سالین نرمال: هگزان و کروماتوگرافی گازی-طیف سنجی جرمی (GC-MS) آنالیز شد. اسیدهای آمینه اصلی موجود در قارچ P. ostreatus عبارتند از آرژنین, گلوتامین, گلوتامیک, آلانین, سرین, آسپارتیک اسید, لیزین, ترئونین, هیستیدین, والین و پرولین. اکسید آهن باعث افزایش معنی دار میزان اسیدهای آمینه کل, ضروری و غیر ضروری شد. غالب ترین اسیدهای چرب موجود در قارچ P. ostreatus عبارتند از اسید لینولئیک, اسید پالمیتیک, اسید اولئیک, اسید استئاریک, اسید پنتادکانوئیک و اسید هپتادکانوئیک. اکسید روی باعث افزایش معنی دار اسیدهای چرب تکی, امگا 7 و امگا 9 و کاهش معنی دار اسید چرب غیر اشباع پلی و امگا 6 گردید. در مجموع بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش, آهن برای القای اسیدآمینه پیشنهاد می شود در حالیکه روی برای تولید اسید چرب توصیه می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفوی، کامران، کاووسی، غلامرضا، نیازی، علی، و صفوی، مرتضی. (1398). بررسی پروفایل اسید های آمینه و اسیدهای چرب موجود در قارچ خوراکی Pleurotus ostreatus در واکنش به عناصر روی و آهن. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(87 )، 185-196. SID. https://sid.ir/paper/72579/fa

    Vancouver: کپی

    صفوی کامران، کاووسی غلامرضا، نیازی علی، صفوی مرتضی. بررسی پروفایل اسید های آمینه و اسیدهای چرب موجود در قارچ خوراکی Pleurotus ostreatus در واکنش به عناصر روی و آهن. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(87 ):185-196. Available from: https://sid.ir/paper/72579/fa

    IEEE: کپی

    کامران صفوی، غلامرضا کاووسی، علی نیازی، و مرتضی صفوی، “بررسی پروفایل اسید های آمینه و اسیدهای چرب موجود در قارچ خوراکی Pleurotus ostreatus در واکنش به عناصر روی و آهن،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 87 ، pp. 185–196، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72579/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا