مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

728
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

386
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین تازگی میگوی پرورشی (گونه وانامی) با استفاده از خواص فیزیکی و مکانیکی

صفحات

 صفحه شروع 32 | صفحه پایان 41

چکیده

 در این مقاله تازگی و کیفیت میگوی پرورشی (وانامی) با استفاده از آزمون های مکانیکی برشی و فشاری در طی چهار مرحله نگهداری (روز اول, روز سوم, روز ششم و روز نهم) با شرایط نگهداری مرسوم (2oC, در یخ) و با دو سرعت تیغه برش و استوانه 48 و  mm/min 148مورد بررسی قرار گرفت. از مشخصه های مورد بررسی برای آزمون برشی شامل: سفتی برشی, انرژی تسلیم, بیشینه انرژی, حداکثر نیروی برشی و انرژی کل و از مشخصه های مورد بررسی برای آزمون فشاری, انرژی کرنشی کل, انرژی برگشتی, مدول سفتی, سختی, برجهندگی, پسماند, چسبندگی و فنریت بود. از برخی ویژگی های فیزیکی شامل وزن با پوست, حجم با پوست, وزن مخصوص با پوست, وزن بدون پوست, حجم بدون پوست, وزن مخصوص بدون پوست و طول میگو نیز بهره گرفته شد. نتایج بدست آمده در طرح بلوک کاملا تصادفی به روش فاکتوریل تجزیه و تحلیل و مقایسه میانگین ها با آزمون دانکن انجام شد. نتایج نشان داد که متغیرهای مستقل روز, مدول سفتی در سطح 1 درصد معنی دار می باشد, همچنین پسماند و انرژی کرنشی کل در سطح 5 درصد برای روز نگهداری معنی دار است. انرژی برگشتی, فنریت و سختی گوشت تا روز ششم همواره کاهش و سپس افزایش یافت. این یافته ها نشان می دهد که تردی گوشت میگو تا روز ششم همواره کاهش می یابد. از این مطالعه چنین نتیجه گیری شد که می توان از روش های مکانیکی برای تعیین میزان تازگی میگو به خوبی بهره برد و بهترین روش برای تعیین تازگی و کیفیت استفاده از روش فشاری با شاخص مدول سفتی و سختی گوشت میگو است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گلی، رضا، قاسمی ورنامخواستی، مهدی، و نادری بلداجی، مجتبی. (1396). تعیین تازگی میگوی پرورشی (گونه وانامی) با استفاده از خواص فیزیکی و مکانیکی. علوم و صنایع غذایی ایران، 14(64)، 32-41. SID. https://sid.ir/paper/72659/fa

    Vancouver: کپی

    گلی رضا، قاسمی ورنامخواستی مهدی، نادری بلداجی مجتبی. تعیین تازگی میگوی پرورشی (گونه وانامی) با استفاده از خواص فیزیکی و مکانیکی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(64):32-41. Available from: https://sid.ir/paper/72659/fa

    IEEE: کپی

    رضا گلی، مهدی قاسمی ورنامخواستی، و مجتبی نادری بلداجی، “تعیین تازگی میگوی پرورشی (گونه وانامی) با استفاده از خواص فیزیکی و مکانیکی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 64، pp. 32–41، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72659/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button