مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

807
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

722
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر تیمار پلاسمای سرد بر کاهش بار میکروبی وخصوصیات فیزیکوشیمیایی زردچوبه

صفحات

 صفحه شروع 153 | صفحه پایان 161

چکیده

پلاسمای سرد یک فناوری غیرحرارتی خشک و بدون نیاز به مواد شیمیایی است که قادر به کار کردن به صورت مداوم در فشار اتمسفر می باشد. در پژوهش حاضر از پلاسمای تخلیه سد دی الکتریک فشار اتمسفر با گازهای (هوا, نیتروژن و آرگون) به مدت اعمال پلاسما در زمان های(صفر, 5, 15, 25) دقیقه بر سطح نمونه های زردچوبه جهت کاهش شمارش کلی, کلی فرم, کپک و مخمر و Clostridium perfringens صورت گرفت. نتایج آزمون های میکروبی نشان داد که تابش پلاسما با گاز نیتروژن به مدت 15 دقیقه, بار میکروبی زردچوبه را با کمترین اثر بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی کاهش داد. نمونه های شاهد, فاقد کلی فرم و Clostridium perfringenes بودند. بررسی نتایج خواص فیزیکو شیمیایی نمونه ها (رنگ و فعالیت آنتی اکسیدانی) نشان داد که اثر نوع گاز بر هیچ کدام از شاخص های رنگی زردچوبه معنی دار نشد, در حالی که با افزایش مدت اعمال پلاسما میانگین هر سه شاخص رنگی کاهش یافت که این کاهش در زمان های 15و 25 دقیقه تفاوت معنی داری داشتند(p<0. 05). بررسی تأثیر نوع گاز و مدت زمان اعمال پلاسما بر شاخص مهارکنندگی نمونه های زردچوبه نشان داد که نوع گاز به کار برده شده تأثیری بر این شاخص نداشت (p>0/05 (, در حالی که اثر زمان برای این شاخص معنی دار شد و خاصیت آنتی اکسیدانی آن ها نسبت به نمونه کنترل کاهش یافت(p<0. 05). بررسی نتایج ویژگی های حسی(رنگ, بو, ظاهر و طعم) نمونه ها نشان داد که نوع گاز به کار برده شده نیز بر شاخص های حسی نمونه ها تفاوت معنی داری ایجاد نکرد در حالی که با افزایش مدت زمان پلاسما میانگین شاخص ها (به جز شاخص طعم نمونه ها) کاهش یافت که این کاهش در زمان های 15و 25 دقیقه تفاوت معنی دار داشتند. (p<0. 05). به طور کلی پلاسمای سرد روشی جدید برای فرآوری مواد غذایی است که با توجه به غیرحرارتی بودن آن می تواند جایگزین مناسبی برای سایر روش های مورد استفاده برای استرلیزاسیون و پاستوریزاسیون مواد غذایی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سنایی، فریده، مرتضوی، سیدعلی، طباطبایی، فریده، و شهیدی، فخری. (1399). بررسی اثر تیمار پلاسمای سرد بر کاهش بار میکروبی وخصوصیات فیزیکوشیمیایی زردچوبه. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(99 )، 153-161. SID. https://sid.ir/paper/72693/fa

    Vancouver: کپی

    سنایی فریده، مرتضوی سیدعلی، طباطبایی فریده، شهیدی فخری. بررسی اثر تیمار پلاسمای سرد بر کاهش بار میکروبی وخصوصیات فیزیکوشیمیایی زردچوبه. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(99 ):153-161. Available from: https://sid.ir/paper/72693/fa

    IEEE: کپی

    فریده سنایی، سیدعلی مرتضوی، فریده طباطبایی، و فخری شهیدی، “بررسی اثر تیمار پلاسمای سرد بر کاهش بار میکروبی وخصوصیات فیزیکوشیمیایی زردچوبه،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 99 ، pp. 153–161، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72693/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button