مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

980
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

738
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد برخی نمک های معدنی و باکتری Bacillus subtilis برای کاهش پوسیدگی سبز پرتقال ناشی از قارچ Penicillium digitatum در شرایط انباری

صفحات

 صفحه شروع 323 | صفحه پایان 334

چکیده

 فساد میکروبی محصولات غذایی در شرایط انبار, یکی از چالش های پیش روی ما در صنایع غذایی کشور است. در این میان پوسیدگی های میکروبی میوه ها در شرایط انبار و سردخانه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این بررسی ابتدا قارچ عامل پوسیدگی, از سطح میوه های آلوده پرتقال جداسازی و خالص گردید و بیماری زایی آن به اثبات رسید. سپس کنترل پوسیدگی پرتقال با استفاده از ریزسازواره های جداشده از سطح میوه و نیز تهیه شده از کلکسیون های میکروبی, در تلفیق با چند نمک, مورد ارزیابی قرار گرفت. در بررسی اثر جدایه های باکتریایی بر کاهش پوسیدگی میوه, بیشترین ممانعت از رشد قارچ و توسعه پوسیدگی توسط سویه Bacillus subtilis UTB96 صورت گرفت. در ادامه اثر غلظت های یک, سه و پنج درصد (وزنی/ حجمی) سه ترکیب کربنات پتاسیم, کربنات سدیم و بیکربنات سدیم روی جوانه زنی اسپور عامل پوسیدگی مورد بررسی قرار گرفت, که در این میان با توجه به اثر منفی غلظت پنج درصد بیکربنات سدیم روی زنده مانی سلول ها, ترکیب سه درصد بیکربنات سدیم بیشترین اثر در ممانعت از جوانه زنی اسپورهای عامل پوسیدگی را از خود نشان داد. نتایج این بررسی نشان داد که تلفیق کاربرد سویه B. subtilis UTB96 با سه درصد بیکربنات سدیم, منجر به افزایش توانایی بیوکنترلی آن علیه عامل پوسیدگی پرتقال گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ترابی، سیاوش، احمدزاده، مسعود، و قاسمی، سلیمان. (1396). کاربرد برخی نمک های معدنی و باکتری Bacillus subtilis برای کاهش پوسیدگی سبز پرتقال ناشی از قارچ Penicillium digitatum در شرایط انباری. علوم و صنایع غذایی ایران، 14(65)، 323-334. SID. https://sid.ir/paper/72758/fa

    Vancouver: کپی

    ترابی سیاوش، احمدزاده مسعود، قاسمی سلیمان. کاربرد برخی نمک های معدنی و باکتری Bacillus subtilis برای کاهش پوسیدگی سبز پرتقال ناشی از قارچ Penicillium digitatum در شرایط انباری. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(65):323-334. Available from: https://sid.ir/paper/72758/fa

    IEEE: کپی

    سیاوش ترابی، مسعود احمدزاده، و سلیمان قاسمی، “کاربرد برخی نمک های معدنی و باکتری Bacillus subtilis برای کاهش پوسیدگی سبز پرتقال ناشی از قارچ Penicillium digitatum در شرایط انباری،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 65، pp. 323–334، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72758/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button