مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

509
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

454
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضدقارچی اسانس چهار گیاه دارویی، آنالیز و شناسایی ملکولی باکتری آنتاگونیست علیه قارچ عامل پوسیدگی بعد از برداشت پرتقال Penicillium digitatum

صفحات

 صفحه شروع 64 | صفحه پایان 76

چکیده

کپک سبز مرکبات Penicillium digitatumازمهم ترین بیماری های بعد از برداشت می باشد. به کارگیری مداوم سموم شیمیایی تاثیر ماندگار روی سلامتی انسان و آلودگی محیط زیست دارد و سبب بروز مقاومت در سویه های بیماری زا می گردد. در این تحقیق فعالیت ضدقارچی غلظت های مختلف (100, 200, 300 و 400 پی پی ام) اسانس چهار گیاه دارویی آویشن شیرازی (Thymus vulgaris), آلوورا (Aloe vera), سیر (Allium sativum) و زیره سبز (Cuminum cyminum) جمع آوری شده از منطقه قرق استان گلستان مورد بررسی قرار گرفت. اسانس ها با استفاده از روش تقطیر؛ بخار آب و با استفاده از دستگاه کلونجر تهیه و سپس مهمترین مواد موثره اسانسی که بیشترین عملکرد آنتاگونیستی را داشتند توسط دستگاه GC/MS آنالیز گردید. همچنین فعالیت آنتاگونیستی باکتری های جداسازی شده از اپی فیت پرتقال شامل sp. Bacillus, Pseudomonassp., Streptomycess sp. علیه قارچ پنی سیلیوم در قالب طرح فاکتوریل مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین درصد ممانعت کنندگی (95/99 درصد), توسط اسانس آویشن علیه پنی سیلیوم در غلظت 400 پی پی ام مشاهده گردید. آنالیز رگرسیونی تاثیر اسانس ها نشان داد با افزایش غلظت اسانس درصد بازدارندگی آن روی قارچ افزایش می یابد. بر اساس نتایج به دست آمده, اسانس آویشن با داشتن مهمترین ترکیبات موثره در اسانس ها (کارواکرول-5/45 درصد), آلفا-ترپینئول (-9/22 درصد) و اندو-بورنئول (3/14 درصد) بیشترین فعالیت ممانعت کنندگی (3/22 میلی متر) را علیه پنی سیلیوم از خود نشان داد. در بین 23 جدایه باکتریایی, یک جدایه به نام H7 بیشترین فعالیت ممانعت کنندگی را علیه قارچ داشت. با استفاده از PCR و تعیین توالی DNA ژنوم 16S rRNA, H7 به عنوان Bacillus cereus شناسایی گردید. بنابراین اسانس آویشن و جدایه (Bacillus cereus (H7 جایگزین های مناسبی برای کنترل شیمیایی پوسیدگی بعد از برداشت پرتقال می باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هادیان، شروین، حسن زاده، نادر، آقاجانی، محمدعلی، پردلی، حمیدرضا، و سیرولری، گابریلا. (1398). بررسی اثر ضدقارچی اسانس چهار گیاه دارویی, آنالیز و شناسایی ملکولی باکتری آنتاگونیست علیه قارچ عامل پوسیدگی بعد از برداشت پرتقال Penicillium digitatum. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، 7(3 (پیاپی 27) )، 64-76. SID. https://sid.ir/paper/367650/fa

    Vancouver: کپی

    هادیان شروین، حسن زاده نادر، آقاجانی محمدعلی، پردلی حمیدرضا، سیرولری گابریلا. بررسی اثر ضدقارچی اسانس چهار گیاه دارویی, آنالیز و شناسایی ملکولی باکتری آنتاگونیست علیه قارچ عامل پوسیدگی بعد از برداشت پرتقال Penicillium digitatum. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی[Internet]. 1398؛7(3 (پیاپی 27) ):64-76. Available from: https://sid.ir/paper/367650/fa

    IEEE: کپی

    شروین هادیان، نادر حسن زاده، محمدعلی آقاجانی، حمیدرضا پردلی، و گابریلا سیرولری، “بررسی اثر ضدقارچی اسانس چهار گیاه دارویی, آنالیز و شناسایی ملکولی باکتری آنتاگونیست علیه قارچ عامل پوسیدگی بعد از برداشت پرتقال Penicillium digitatum،” اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، vol. 7، no. 3 (پیاپی 27) ، pp. 64–76، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/367650/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا