مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,883
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

812
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین مقدار عناصر آهن، روی و مس در آرد غنی شده مصرفی در شهرستان اهواز

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 7

چکیده

 مواد غذایی بر پایه غلات گروه بزرگی از جیره غذایی انسان ها را تشکیل می دهند. گندم از میان همه غلات بیشترین سهم تولید در جهان را به خود اختصاص داده است. فرایند غنی سازی, که عبارت از افزودن یک یا چند ماده مغذی به غذای مصرفی متداول مردم به منظور جبران کمبود آن در سبد غذایی افراد است, در برخی مواد غذایی امری ضروری می نماید. با توجه به اینکه در ایران نان به عنوان یکی از غذاهای اصلی در سبد خانوار مردم می باشد, بنابراین اضافه نمودن ریزمغذی ها به آن برای بهبود سلامت جامعه مفید است. از جمله موادی که به آرد گندم به صورت مستقیم و غیرمستقیم اضافه می شود یون های آهن, روی و مس می باشند. برای بررسی عناصر آهن, روی و مس در آرد, 40 نمونه آرد گندم از نقاط مختلف شهرستان اهواز که در نانوایی ها و شیرینی پزها استفاده می شود به صورت تصادفی ساده جمع آوری گردید و بر اساس روش استاندارد شماره AOAC 999.11 با تکنیک جذب اتمی شعله ای میزان عناصر تعیین شد. میزان میانگین به دست آمده برای آهن, روی و مس به ترتیب برابر با 105.65, 14.08 و 6.62 میلی گرم بر کیلوگرم گزارش گردید. به منظور بررسی قابل اعتماد بودن روش اندازه گیری عناصر آهن, روی و مس در نمونه های آرد گندم, 6 نمونه به طور تصادفی انتخاب و مقدار معینی از هر عنصر به آن ها افزوده شد. میزان بازیابی روش برای عناصر یاد شده در محدوده 104.4-96.6 درصد به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیرعلی پور، روح اله، جهانگیری، علیرضا، و باغ دزفولی، محمدرضا. (1396). تعیین مقدار عناصر آهن, روی و مس در آرد غنی شده مصرفی در شهرستان اهواز. علوم و صنایع غذایی ایران، 14(65)، 1-7. SID. https://sid.ir/paper/72759/fa

    Vancouver: کپی

    شیرعلی پور روح اله، جهانگیری علیرضا، باغ دزفولی محمدرضا. تعیین مقدار عناصر آهن, روی و مس در آرد غنی شده مصرفی در شهرستان اهواز. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(65):1-7. Available from: https://sid.ir/paper/72759/fa

    IEEE: کپی

    روح اله شیرعلی پور، علیرضا جهانگیری، و محمدرضا باغ دزفولی، “تعیین مقدار عناصر آهن, روی و مس در آرد غنی شده مصرفی در شهرستان اهواز،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 65، pp. 1–7، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72759/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button