مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

306
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

472
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ویژگی های فیلم ژلاتینی تولید شده از فلس کپور معمولی (Cyprinus carpio) با بررسی اثر پارامترهای مؤثر در فرایند استخراج

صفحات

 صفحه شروع 257 | صفحه پایان 270

کلیدواژه

کپور معمولی (Cyprinus carpio)Q1

چکیده

 در این مطالعه ژلاتین حاصل از فلس کپور معمولی(Cyprinus carpio) با استفاده از روش های قلیایی, اسیدی و حرارتی تولید شد. سپس فاکتورهای فیزیکی, ممانعتی و خصوصیات ظاهری آن با استفاده از تغییر فاکتورهای موثر در استخراج ژلاتین اولیه آن بهینه سازی گردید. جهت بهینه سازی فیلم روش سطح پاسخ شامل یک طرح مرکب مرکزی برای فرایند استخراج در نظر گرفته شد, مجموعه ای از فاکتورهای موثر در استخراج شامل, غلظت سدیم هیدروکسید, مدت پیش تیمار قلیایی, غلظت هیدروکلریک اسید و دمای استخراج به عنوان متغیرهای مستقل و متغیرهای وابسته شامل خواص کششی, میزان حلالیت در آب و میزان نفوذپذیری به بخار آب مورد بررسی قرار گرفت. نتایج مربوط به غربالگری بر اساس مقاومت مکانیکی و حلالیت منجر به انتخاب 4 فاکتور از 9 فاکتور گردید. در مرحله ی غربالگری 4 متغیر شامل دوفاکتور pH مرحله استخراج و مدت زمان تیمار قلیایی که دارای بیشترین تاثیر روی مقاومت کششی بودند و دو فاکتور غلظت تیمار اسیدی و دمای مرحله استخراج که دارای بیشترین تاثیر بر میزان حلالیت فیلم ها بودند جهت انجام آزمایشات اصلی انتخاب شده اند. سایر متغیرها که تاثیر قابل توجهی روی ویژگی های مکانیکی و حلالیت فیلم ها نداشتند در معمول ترین مقدار خود قرار داده شدند. آزمایشات اصلی استخراج ژلاتین شامل 30 تیمار بود. حلالیت تغییرات معنی داری (05/0>p) نشان داد. کم ترین حلالیت 08/25 درصد مربوط به تیمار شماره 9 با تیمار قلیایی به مدت 195 دقیقه, تیمار اسیدی با غلظت 0. 3 مولار و استخراج در دمای 63 درجه بوده است. کم ترین نفوذپذیری مربوط به تیمار شماره 15 با تیمار قلیایی به مدت 140 دقیقه, تیمار اسیدی با غلظت 0. 18 مولار و استخراج در دمای ℃ 76 بوده است(05/0>p). در نهایت مشخص شد با تغییر برخی فاکتورهای موثر می توان خصوصیات فیلم ژلاتینی حاصل از فلس کپور معمولی را بهینه سازی نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    برزگر، لحاک، اجاق، سیدمهدی، رییسی، مجتبی، بیتا، سراج، عالیشاهی، علیرضا، و مطلبی، عباسعلی. (1398). ویژگی های فیلم ژلاتینی تولید شده از فلس کپور معمولی (Cyprinus carpio) با بررسی اثر پارامترهای مؤثر در فرایند استخراج. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(88 )، 257-270. SID. https://sid.ir/paper/72788/fa

    Vancouver: کپی

    برزگر لحاک، اجاق سیدمهدی، رییسی مجتبی، بیتا سراج، عالیشاهی علیرضا، مطلبی عباسعلی. ویژگی های فیلم ژلاتینی تولید شده از فلس کپور معمولی (Cyprinus carpio) با بررسی اثر پارامترهای مؤثر در فرایند استخراج. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(88 ):257-270. Available from: https://sid.ir/paper/72788/fa

    IEEE: کپی

    لحاک برزگر، سیدمهدی اجاق، مجتبی رییسی، سراج بیتا، علیرضا عالیشاهی، و عباسعلی مطلبی، “ویژگی های فیلم ژلاتینی تولید شده از فلس کپور معمولی (Cyprinus carpio) با بررسی اثر پارامترهای مؤثر در فرایند استخراج،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 88 ، pp. 257–270، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72788/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button