مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

651
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

545
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شفاف سازی ملاس چغندر با استفاده از بنتونیت و ژلاتین: بررسی و بهینه سازی فرآیند

صفحات

 صفحه شروع 289 | صفحه پایان 301

چکیده

 در این پژوهش به منظور بررسی و بهینه سازی تأثیر متغیرهای تیمار شیمیایی با بنتونیت و ژلاتین بر شاخص های کیفی ملاس چغندر از روش سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی (سه فاکتور در سه سطح) استفاده شد. از این رو تاثیر غلظت بنتونیت (10-2 گرم بر لیتر), غلظت ژلاتین (1/0-01/0 گرم بر لیتر) و pH (3-7) روی کدورت, رنگ, خاکستر و غلظت کلوئیدهای ملاس نهایی چغندر قند مطالعه و به خوبی توسط یک مدل چند جمله ای درجه دوم برازش گردید (85/0 < R2). نتایج نشان داد که pH مهمترین متغیر تاثیرگذار بر شاخص های شفاف سازی­ می باشد, چرا که روی تمامی پاسخ ها تاثیر معنی دار داشت. بنتونیت و ژلاتین نیز به عنوان دو ترکیب شفاف کننده متداول موجب بهبود شاخص های کیفی ملاس شدند, هر چند توانایی بنتونیت به مراتب بالاتر بود. شرایط بهینه ی برای به حداقل رساندن کدورت, رنگ, غلظت کلوئیدها و خاکستر از نظر غلظت بنتونیت, غلظت ژلاتین و pH به ترتیب 3/8 گرم بر لیتر, 08/0 گرم بر لیتر و 03/4 به دست آمد. در این شرایط, کدورت, رنگ, خاکستر و غلظت کلوئیدها به ترتیب برابر 1/12 NTU, 2573 IU, 7/2 درصد و 9/0 گرم بر لیتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آرژه، ادریس، پیروزی فرد، میرخلیل، و پیرسا، سجاد. (1398). شفاف سازی ملاس چغندر با استفاده از بنتونیت و ژلاتین: بررسی و بهینه سازی فرآیند. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(88 )، 289-301. SID. https://sid.ir/paper/72805/fa

    Vancouver: کپی

    آرژه ادریس، پیروزی فرد میرخلیل، پیرسا سجاد. شفاف سازی ملاس چغندر با استفاده از بنتونیت و ژلاتین: بررسی و بهینه سازی فرآیند. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(88 ):289-301. Available from: https://sid.ir/paper/72805/fa

    IEEE: کپی

    ادریس آرژه، میرخلیل پیروزی فرد، و سجاد پیرسا، “شفاف سازی ملاس چغندر با استفاده از بنتونیت و ژلاتین: بررسی و بهینه سازی فرآیند،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 88 ، pp. 289–301، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72805/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button