مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

920
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

722
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سیستم های مختلف تغذیه ای (آلی، شیمیایی، تلفیقی) و باکتری های افزاینده رشد (PGPR) برعملکرد دانه، روغن و اسیدهای چرب آفتابگردان

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 به منظور مطالعه تاثیر سیستم های تغذیه آلی, شیمیایی, تلفیقی و باکتری های افزاینده رشد بر عملکرد دانه, میزان روغن و ترکیب اسید های چرب رقم آلستار آفتابگردان, آزمایشی در سال 1386 در مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس در راستای کاهش مصرف کود های شیمیایی, اصلاح خاک و بهبود وضعیت تغذیه گیاه اجرا گردید. عامل اصلی در 5 سطح کودی شامل 100 درصد آلی (F1), 25 درصد شیمیایی و 75 درصد آلی (F2),50  درصد شیمیایی و50 درصد آلی (F3),75  درصد شیمیایی و 25 درصد آلی (F4) و 100 درصد شیمیایی(F5)  و عامل فرعی در 2 سطح تلقیح شامل  (I1) بذور تلقیح شده به ازتوباکتر و آزوسپریلیوم و(I0)  بذور تلقیح نشده با استفاده از طرح های کرت های خرد شده در چارچوب بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار بررسی گردید. نتایج بیانگر آن است عملکرد دانه به طور معنی داری در سیستم تلفیقی بیشتر از سایر سیستم های شیمیایی و آلی بود (F3›F4›F2›F5›F1) .بیشترین و کمترین درصد روغن به ترتیب در تیمار F1 ( 100درصد آلی) و تیمار  50( F3درصد آلی +50 درصد شیمیایی) به دست آمد. اسیدهای چرب اشباع (اسید پالمیتیک و اسید استئاریک) در پاسخ به افزایش کود آلی به طور معنی داری در سیستم های تغذیه کاهش یافته در حالیکه اسیدهای چرب غیر اشباع (اسید اولئیک و اسید لینولئیک) افزایش یافتند. بیشترین میزان اسید لینولئیک و اسید اولئیک  بترتیب در سیستم 100 درصد کود آلی(F1)  و سیستم تغذیه تلفیقی   (F3)ایجاد شد. نتایج نشان داد تلقیح بذرها با باکتری های افزاینده رشد موجب بهبود خصوصیات کیفی و کمی آفتابگردان گردید. بطوریکه سبب افزایش  معنی دار عملکرد دانه, میزان روغن و اسید های چرب غیر اشباع و کاهش اسید های چرب اشباع روغن در مقایسه با تیمار کنترل گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اکبری، پریسا، قلاوند، امیر، و مدرس ثانوی، سیدعلی محمد. (1389). تاثیر سیستم های مختلف تغذیه ای (آلی, شیمیایی, تلفیقی) و باکتری های افزاینده رشد (PGPR) برعملکرد دانه, روغن و اسیدهای چرب آفتابگردان. علوم و صنایع غذایی ایران، 7(3)، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/72821/fa

    Vancouver: کپی

    اکبری پریسا، قلاوند امیر، مدرس ثانوی سیدعلی محمد. تاثیر سیستم های مختلف تغذیه ای (آلی, شیمیایی, تلفیقی) و باکتری های افزاینده رشد (PGPR) برعملکرد دانه, روغن و اسیدهای چرب آفتابگردان. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1389؛7(3):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/72821/fa

    IEEE: کپی

    پریسا اکبری، امیر قلاوند، و سیدعلی محمد مدرس ثانوی، “تاثیر سیستم های مختلف تغذیه ای (آلی, شیمیایی, تلفیقی) و باکتری های افزاینده رشد (PGPR) برعملکرد دانه, روغن و اسیدهای چرب آفتابگردان،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 7، no. 3، pp. 1–10، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72821/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button