مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,061
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین مقاومت ارقام پسته به شوری با توجه به عملکرد کمی محصول، جذب و انتقال عناصر

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 61

چکیده

 به منظور بررسی اثر شوری بر روی عملکرد کمی, جذب و انتقال برخی عناصر اصلی غذایی, آزمایش مزرعه ای در شرایط جنوب خراسان در دو سال زراعی 79-1377 در مجتمع باغات پسته گناباد انجام شد. در این آزمایش مزرعه ای در سال 1378 اثر انتخابی دو رقم (پیوندک) بادامی (سفید) و فندقی (اوحدی) در تجمع املاک بر روی پایه مقاوم بادامی ریز در شرایط آب و خاک شور, در دو واحد پسته کاری با شوری متفاوت آب آبیاری (7.45 و 11 دسی زیمنس بر متر) و عملکرد کمی در سال های 1378 و 1379 بررسی گردید. اجرای آزمایش به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با تکرار نمونه گیری بود. تجمع یون Na+ در بافت برگ فندقی به طور بسیار معنی دار از بادامی بیشتر بود. کاتیون های Ca2+, Mg2+ و به ویژه Na+ و نیز آنیون Cl- بیشتر از حد معمول در بافت برگ تجمع یافت. نتایج تجزیه آماری به صورت تجزیه مرکب در دو واحد و دو سال نشان داد که دو رقم از نظر عملکرد کمی در سطح 1% تفاوت آماری داشته و محصول بادامی از فندقی بیشتر است. با توجه به تجمع بیشتر یون ها به ویژه سدیم در برگ فندقی و بروز علایم کلروز و خشک شدن حاشیه ای برگ به نظر می رسد که کاهش محصول این رقم در رابطه با ذخیره بالاتر املاح و حساسیت بیشتر به شوری می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    معین راد، حمید، خلیقی، احمد، طلایی، علیرضا، لسانی، حسین، و حق نیا، غلامحسین. (1381). تعیین مقاومت ارقام پسته به شوری با توجه به عملکرد کمی محصول, جذب و انتقال عناصر. علوم کشاورزی، 8(1)، 39-61. SID. https://sid.ir/paper/7531/fa

    Vancouver: کپی

    معین راد حمید، خلیقی احمد، طلایی علیرضا، لسانی حسین، حق نیا غلامحسین. تعیین مقاومت ارقام پسته به شوری با توجه به عملکرد کمی محصول, جذب و انتقال عناصر. علوم کشاورزی[Internet]. 1381؛8(1):39-61. Available from: https://sid.ir/paper/7531/fa

    IEEE: کپی

    حمید معین راد، احمد خلیقی، علیرضا طلایی، حسین لسانی، و غلامحسین حق نیا، “تعیین مقاومت ارقام پسته به شوری با توجه به عملکرد کمی محصول, جذب و انتقال عناصر،” علوم کشاورزی، vol. 8، no. 1، pp. 39–61، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/7531/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button