مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,029
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی صفات مورفولوژیک و فنولوژیک در لوبیا سفید و تعیین همبستگی ساده بین صفات

صفحات

 صفحه شروع 629 | صفحه پایان 639

چکیده

 به منظور بررسی و مقایسه عملکرد لاین های لوبیا سفید و صفات موثر بر عملکرد, آزمایشی طی سال های زراعی 1380 و 1381, در ایستگاه ملی تحقیقات لوبیا خمین انجام شد. در این پژوهش, 13 لاین لوبیا سفید و رقم دانشکده (شاهد) در طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار مورد ارزیابی قرار گرفت. صفات تعداد روز از کاشت تا ظهور کوتیلدون (V1), ظهور برگ های اولیه (V2), ظهور سه برگچه اول (V3) و سوم (V4), آغاز گل دهی (R5), گل دهی (R6) و تشکیل غلاف (R7), دوره پر شدن غلاف (R8), تعداد روز تا رسیدن, تعداد غلاف در بوته, تعداد دانه در غلاف, تعداد دانه در بوته, وزن صددانه, ارتفاع بوته و عملکرد دانه مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس مرکب نشان داد که لاین ها از نظر کلیه صفات مورد بررسی تفاوت معنی دار داشتند. بیشترین دوره رشد (روز تا رسیدن) با میانگین 98 روز مربوط به لاین شماره 6 (KS-41115) بود و بیشترین عملکرد دانه در واحد سطح (میانگین 2798 کیلوگرم در هکتار) از لاین شماره 9 (KS-41118) به دست آمد. در تجزیه ضرایب همبستگی صفات, اجزا عملکرد (تعداد غلاف در بوته, تعداد دانه در بوته, وزن صد دانه) با عملکرد همبستگی مثبت و معنی دار نشان دادند. بین عملکرد دانه و صفات R8, R7, R6, R5, تعداد روز تا رسیدن و ارتفاع بوته همبستگی مثبت و معنی دار مشاهده گردید. صفت V4 بیشترین همبستگی منفی را با عملکرد دانه نشان داد, لذا باید کوشید تا در برنامه های اصلاحی این صفت کاهش یابد. با توجه به نتایج حاصل و نیز تعیین بازارپسندی لاین ها, چهار لاین KS-41118, KS-41111, KS-41110 و KS-41123 انتخاب و بذور آنها جهت آزمایش سازگاری نگهداری شد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

قنبری، علی اکبر، و بیضایی، اسماعیل. (1386). بررسی صفات مورفولوژیک و فنولوژیک در لوبیا سفید و تعیین همبستگی ساده بین صفات . علوم کشاورزی، 13(3)، 629-639. SID. https://sid.ir/paper/7731/fa

Vancouver: کپی

قنبری علی اکبر، بیضایی اسماعیل. بررسی صفات مورفولوژیک و فنولوژیک در لوبیا سفید و تعیین همبستگی ساده بین صفات . علوم کشاورزی[Internet]. 1386؛13(3):629-639. Available from: https://sid.ir/paper/7731/fa

IEEE: کپی

علی اکبر قنبری، و اسماعیل بیضایی، “بررسی صفات مورفولوژیک و فنولوژیک در لوبیا سفید و تعیین همبستگی ساده بین صفات ،” علوم کشاورزی، vol. 13، no. 3، pp. 629–639، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/7731/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button