Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: معاونت آموزشی جهاددانشگاهی (پایان نامه ها)
سال:1388 | تاریخ پایان: آبان 1388

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

505
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

3
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

بررسی مقایسه ساختاری و چپرونی گونه های فسفوریله و نافسفوریله کازئین های α S1 شیر شتر و گاو

نهاد حامی(کارفرما)

 جهاد دانشگاهی

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 توده ای شدن پروتئین که ممکن است در اثر موتاسیون و یا تغییرات شیمیایی یا فیزیکی محیط سلولی بوجود آید، منشاء بیش ازبیست نوع بیماری نظیر آلزایمر، پارکینسون، هونتینگتون، کاتاراکت و نظائر آنها می باشد. جلوگیری ویا حتی مهار جزئی توده ای شدن هنوز در مراحل آزمایشگاهی است. در این پایان نامه استخراج، تخلیص، نافسفوریله کردن کازئین α S1 حاصل از شیر شتر وشیر گاو گونه ایرانی، بررسی وجود فعالیت چپرونی آنها در جهت پایدارسازی وجلوگیری از توده ای شدن انسولین و کاتالاز، اثر پارامترهای مختلف نظیر گروه های فسفات، نمکها وغلظتهای مختلف سدیم دو دوسیل سولفات بر ساختار و فعالیت چپرونی کازئین α S1 برای اولین بار مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. پایداری گرمایی کازئین α S1 نا فسفوریله و فسفوریله شیر شتر بیشتر از کازئین α S1 نا فسفوریله و فسفوریله شیر گاو می باشد. کازئین α S1 شیر شتر وشیر گاو در حالت فسفوریله از طریق بر همکنش هیدروفوب با بخش هیدرو فوب پروتئین هدف سبب کاهش بر هم کنش هیدروفوب بین مولکولهای انسولین-انسولین و یا کاتالاز-کاتالاز شده ودر نهایت سبب کاهش توده ای شدن آنها می شوند. نافسفوریله شدن کازئین α S1 شیر شتر وشیر گاو توانائی آنها را در جلوگیری از توده ای شدن کاهش می دهد، ولی این توانایی را از بین نمی برد. نتایج ما حاکی از نقش نواحی هیدروفوب کازئین در قابلیت چپرونی آن است. با افزودن غلظت هر دو کازئین α S1 حاصل از شیر شتر و گاو قابلیت چپرونی آنها افزایش می یابد. غلظت های مختلف Τ Τ D سبب تغییرات ساختاری هر دو کازئین α S1 می شود. افزایش قدرت یونی سبب افزایش در معرض قرار گیری بخش های هیدروفوب پروتئین می شود. این موضوع می تواند منجر به افزایش بر همکنش هیدروفوبیک بین مولکولی گردد. لذا افزایش قدرت یونی به توده ای شدن هم چپرون و هم پروتئین هدف مساعدت می کند. افزودن NaCl KCl و NaNO3 به مخلوط واکنش سبب تشدید توده ای شدن پروتئین های هدف می شود. افزودن نمکها به همراه کازئین α S1 بطور کامل توانائی آنها را در جلوگیری از توده ای شدن پروتئین های هدف از بین می برد. بر اثر خاصیت هیدریشن نمک فضای اطراف پروتئین دی هیدره میشود. مقدار دی هیدریشن پروتئین بر طبق سریهای هاف مایستر به نوع نمک بستگی داشته ولذا نمکهای مختلف به طور متفاوت از یکدیگر سبب تغییر آرایش فضائی یکی ویا هر دو پروتئین میشوند. در نتیجه این تغییرات آرایش فضائی، مقدار توده ای شدن پروتئین های هدف در حضور نمکهای مختلف متفاوت بوده و در حضور کازئین توده ای شدن آن بیشتر می شود. بر اساس نتایج حاصله در این تحقیق SDS اثر دو گانه بر روی توده ای شدن انسولین دارد. در غلظتهای بالای 10 میکرو مولار از توده ای شدن انسولین جلوگیری و نقش افزاینده فعالیت چپرونی کازئینα S1 را ایفا می کند، درحالیکه در غلظتهای پائینتر از یک میکرو مولار سبب توده ای شدن بیشتر انسولین شده و نقش کاهنده فعالیت چپرونی کازئین α S1 را ایفا می کند. در غلظتهای بالای SDS بر طبق قانون کولن دافعه الکترواستاتیکی بین کازئین α S1 و سرهای باردار SDS بیشتر از نیروی دافعه میان انسولین و سرهای باردار SDS است. بنابراین رانده شدن مولکولهای SDS از طرف کازئین α S1 سبب بیشتر شدن واکنشهای هیدرو فوب میان دم هیدروفوب SDS و انسولین میشود ولذا ازتوده ای شدن انسولین جلوگیری میکند. ولی در غلظتهای کم نیروی دافعه میان انسولین و سرهای باردار SDS مانع از نزدیک شدن دمهای هیدروفوب می شود و لذا بر همکنش هیدروفوب انسولین-انسولین سبب اافزایش توده ای شدن انسولین میشود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بدراقی، جلیل، موسوی موحدی، علی اکبر، و صبوری، علی اکبر. (آبان 1388). بررسی مقایسه ساختاری و چپرونی گونه های فسفوریله و نافسفوریله کازئین های α S1 شیر شتر و گاو. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/787066/fa

    Vancouver: کپی

    بدراقی جلیل، موسوی موحدی علی اکبر، صبوری علی اکبر. [Internet]. بررسی مقایسه ساختاری و چپرونی گونه های فسفوریله و نافسفوریله کازئین های α S1 شیر شتر و گاو. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ آبان 1388. Available from: https://sid.ir/paper/787066/fa

    IEEE: کپی

    جلیل بدراقی، علی اکبر موسوی موحدی، و علی اکبر صبوری، “بررسی مقایسه ساختاری و چپرونی گونه های فسفوریله و نافسفوریله کازئین های α S1 شیر شتر و گاو،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، آبان 1388. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/787066/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا