مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: پژوهشکده علوم پایه کاربردی
سال:1386 | تاریخ پایان: مهر 1386

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

516
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

استخراج و تعیین ساختار مواد طبیعی موجود در دو گیاه مریم نخودی خزری و مریم گلی گل درشت از خانواده لابیاته همراه با بررسی خواص آنتی باکتریال و آنتی اکسیدانتی آنها

نهاد حامی(کارفرما)

 جهاد دانشگاهی

نویسندگان

زهرا-کاظمی زاده

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 هدف طرح عبارت اند از: 1- جداسازی و تعیین ساختار ترکیب های طبیعی موجود در دو گیاه مریم نخود خزری Teucrium hyrcanicum و مریم گلی گل درشتSalvia macrochlamys - -2 بررسی خواص آنتی باکتریال و آنتی اکسیدانتی اسانس و عصاره دو گونه مراحل طی شده و روش های اجرایی شامل: 1- روغن اسانسی این دو گونه گیاهی معطر ایران به وسیله روش تقطیر با آب به دست آمد وبا کروماتوگرافی گازی توام با طیف نگاری جرمی، جداسازی و شناسایی گردید. 2- ترکیب های موجود در عصاره هر دو گیاه نیز به وسیله استخراج با حلال جداسازی شد و به وسیله روش های طیف سنجی رزونانس مغناطیس هسته ای و طیف سنجی جرمی شناسایی شدند. از مریم نخودی خزری b استیگماسترول و از عصاره مریم گلی گل درشت نیز، دو تری ترپنوئید جرمانیکول و لوپئول به دست آمد. 1- از روغن اسانسی گیاه مریم گلی گل درشت، 34 ترکیب مختلف با درصد کل 94.74% شناسایی شد. در این میان ترانس کاریوفیلن (32.7%)، 1، 8 سینئول (18.9%)، کاریوفیلن اکسید (3.14%)، کامفر (7.6%) و پیشین (7.00%) اجزای اصلی بودند. همچنین از روغن اسانسی یک جمعیت گیاه مریم نخودی خزری، 38 ترکیب نمایانگر 1/93% از کل اسانس شناسایی شد که هگزا هیدروفارنزیل استن (12.7%)، لینالول (11.7%)، E فارنزن (10.7%) دی هیدرواجولان (8.6%) و ar کورکومن (8.5%) ترکیب عمده بودند. از اسانس جمعیت دیگر نیز 15 ترکیب نمایانگر 3.93% کل اسانس شناسایی گردید که b-فازنزن (60.6%) و a-E فارنزن (15%) فراوانترین بودند. اسانس و عصاره گونه مریم گلی گل درشت بر روی میکروارگانیسمهای Bacillus subtilis، Staphylococus araeus، S. epidermidis اثرات قوی نشان داد، در حالی که تنها اسانس گونه مریم گلی گل درشت اثرات آنتی اکسیدانتی نسبتا قابل ملاحظه ای داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاظمی زاده، زهرا. (مهر 1386). استخراج و تعیین ساختار مواد طبیعی موجود در دو گیاه مریم نخودی خزری و مریم گلی گل درشت از خانواده لابیاته همراه با بررسی خواص آنتی باکتریال و آنتی اکسیدانتی آنها. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/788059/fa

    Vancouver: کپی

    کاظمی زاده زهرا. [Internet]. استخراج و تعیین ساختار مواد طبیعی موجود در دو گیاه مریم نخودی خزری و مریم گلی گل درشت از خانواده لابیاته همراه با بررسی خواص آنتی باکتریال و آنتی اکسیدانتی آنها. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ مهر 1386. Available from: https://sid.ir/paper/788059/fa

    IEEE: کپی

    زهرا کاظمی زاده، “استخراج و تعیین ساختار مواد طبیعی موجود در دو گیاه مریم نخودی خزری و مریم گلی گل درشت از خانواده لابیاته همراه با بررسی خواص آنتی باکتریال و آنتی اکسیدانتی آنها،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، مهر 1386. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/788059/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

    فایل موجود نیست

    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button