Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: واحد شهید بهشتی
سال:1377 | تاریخ پایان: دی 1377

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

387
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

تاثیر کودهای شیمیایی و مراحل برداشت بر روی عملکرد گیاه خشک و اسانس گیاه «نعناع»

نهاد حامی(کارفرما)

 جهاد دانشگاهی

نویسندگان

ساجد-عوده محمدعلی

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 استفاده از گونه های «نعناع فلفلی» (Mentha Piperita) به دو هزار سال قبل بر می گردد. در قرون وسطی علاوه بر استفاده غذایی (به عنون ادویه ای) از نعناع، از آن به عنوان گیاه دارویی در معالجه امراض نظیر التیام زخم های دهان، گزیدگی زنبور و گازگرفتگی سگ ها مصرف می شده است. کشت منظم این گیاه در سال 1870 در ژاپن شروع شده است و در حال حاضر نعناع در مقیاس وسیع به صورت تجارتی در کشورهای مختلف دنیا کشت می شود. روغن به دست آمده از «پپرمینت» ارزش اقتصادی بسیار زیادی دارد و کیفیت عالی آن موجب برتری این روغن نسبت به روغن به دست آمده از سایر گونه های جنس نعناع (Mentha) شده است. با توجه به اهمیت اقتصادی این گیاه بررسی تاثیر برخی از عوامل زراعی موثر بر رشد و عملکرد نعناع در راستای افزایش عملکرد ماده خشک و اسانس ضرورت گرفت. در این تحقیق «ازت» در چهار سطح (50، 100، 200، 300 کیلوگرم ازت خالص در هکتار)، «فسفر» در پنج سطح (صفر، 50، 100، 150، 200 کیلوگرم P2O5 در هکتار) و نحوه برداشت در سه مرحله (مرحله اول: موقعی که ارتفاع گیاهان به 15 سانتی متری رسید، در مرحله دوم:برداشت این گیاهان با گیاهان مرحله اول موقعی که گیاهان مرحله اول مجددا به ارتفاع 15 سانتی متری رسیدند. مرحله سوم: موقعی که گیاهانی که تاکنون برداشت نشده اند وارد گلدهی شده باشند که در این مرحله گیاهان مرحله اول و دوم قابل برداشت می باشند) مورد بررسی قرار گرفت. قابل ذکر است که کلیه آزمایشات به طور جداگانه در قالب طرح بلوک های کاملا تصادفی (RCB) در سه تکرار انجام شده اند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عوده محمدعلی، ساجد. (دی 1377). تاثیر کودهای شیمیایی و مراحل برداشت بر روی عملکرد گیاه خشک و اسانس گیاه «نعناع». تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/788215/fa

    Vancouver: کپی

    عوده محمدعلی ساجد. [Internet]. تاثیر کودهای شیمیایی و مراحل برداشت بر روی عملکرد گیاه خشک و اسانس گیاه «نعناع». تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ دی 1377. Available from: https://sid.ir/paper/788215/fa

    IEEE: کپی

    ساجد عوده محمدعلی، “تاثیر کودهای شیمیایی و مراحل برداشت بر روی عملکرد گیاه خشک و اسانس گیاه «نعناع»،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، دی 1377. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/788215/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    بازگشت به بالا