مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: پژوهشکده گیاهان دارویی
سال:1388 | تاریخ پایان: تیر 1388

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,127
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

ارزیابی اثر زعفران در پیشگیری از زخم معده ناشی از ایندومتایسن در موش صحرایی دیابتی و غیردیابتی

نهاد حامی(کارفرما)

 جهاد دانشگاهی

نویسندگان

سعید-کیان بخت

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 هدف از اجرای این تحقیق بررسی اثرات عصاره اتانولی زعفران و مواد موثره آن، کروسین و سافرانال، در مقایسه با اومپرازول بر پیشگیری از زخم معده ناشی از ایندومتاسین در موش صحرایی غیردیابتی و دیابتی به منظور یافتن داروهای جدید پیشگیری کننده از زخم معده ناشی از داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی بود. عصاره زعفران (25, 100, 250 Mg/Kg) کروسین (2.5, 5.10 Mg/Kg)، سافرانال (0.25, 2, 5 M1/Kg) و اومپرازول (30Mg/Kg) از راه خوراکی 30 دقیقه قبل از مصرف خوراکی ایندومتاسین (40Mg/Kg)  در موش صحرایی غیر دیابتی و15Mg/Kg  در موش صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوسین) تجویز گردید و آسیب مخاط معده، پراکسیداسیون لیپید و گلوتاتیون مخاط معده اندازه گیری شد. عصاره زعفران، کروسین، سافرانال و اومپرازول از آسیب مخاط معده، افزایش پراکسیداسیون لیپید و کاهش سطح گلوتاتیون ناشی از ایندومتاسین در موش صحرایی غیردیابتی و موش صحرایی دیابتی در مقایسه با گروه کنترل ممانعت نمود (P<0.01) اثرات زعفران، کروسین و سافرانال قابل مقایسه با اومپرازول بودند. نتایج دلالت بر این دارند که زعفران، کروسین و سافرانال ممکن است به علت خواص آنتی اکسیدانی از طریق افزایش سطح گلوتاتیون و کاهش پراکسیداسیون لیپید در مخاط معده موش صحرایی از آسیب مخاط معده پیشگیری نمایند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کیان بخت، سعید. (تیر 1388). ارزیابی اثر زعفران در پیشگیری از زخم معده ناشی از ایندومتایسن در موش صحرایی دیابتی و غیردیابتی. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/788987/fa

    Vancouver: کپی

    کیان بخت سعید. [Internet]. ارزیابی اثر زعفران در پیشگیری از زخم معده ناشی از ایندومتایسن در موش صحرایی دیابتی و غیردیابتی. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ تیر 1388. Available from: https://sid.ir/paper/788987/fa

    IEEE: کپی

    سعید کیان بخت، “ارزیابی اثر زعفران در پیشگیری از زخم معده ناشی از ایندومتایسن در موش صحرایی دیابتی و غیردیابتی،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، تیر 1388. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/788987/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button