مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: واحد تهران
سال:1385 | تاریخ پایان: فروردین 1385

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

299
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

افزایش فسفر قابل جذب برای گیاه سیب زمینی از طریق معرفی سویه های مناسب میکروارگانیسم ها

نهاد حامی(کارفرما)

 جهاد دانشگاهی

نویسندگان

مرتضی-حسینی توسل

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 فسفر یکی از مهم ترین عناصر حیاتی است که به شکل غیرآلی و محلول برای گیاه قابل جذب است ولی در طبیعت درصد بالایی از فسفر محلول با یون های خاک ترکیب شده و غیرمحلول می شود. این مشکل درباره کودشیمیایی فسفات نیز وجود دارد. تحقیقات گسترده نشان داده است که میکروارگانیسم ها می توانند فسفات نامحلول را به صورت محلول و آزاد درآورند. برای تهیه تلقیح های باکتری های حل کننده فسفات و تولید کودبیولوژی به جای کود شیمیایی، در این طرح تحقیقاتی 22 سویه باکتری حل کننده فسفات از مناطق مختلف جداسازی شدند و پس از آزمایش های مختلف سه سویه انتخاب گردید. این سویه ها به صورت کود بیولوژی درآمده و در تیمارهای مختلف همراه با مقادیر صفر، 75، 150 و 250 کیلوگرم کود شیمیایی فسفات آمونیوم در هکتار در آزمایش های مزرعه ای آزمایش شدند. نتایج نشان داد زمانی که کود باکتریایی همراه کود فسفات شیمیایی به کار می رود نتایج بهتری دارد و محصول بیشتری در مقایسه با زمانی که هر یک از آنها به تنهایی به کار رود در واحد هکتار تولید می شود. از طرفی مشاهده شد هنگامی که کود باکتریایی با 50 درصد کود شیمیایی مورد نیاز همراه باشد، اثر مطلوب تری بر افزایش عملکرد دارد. جمع بندی نتایج روشن ساخت که استفاده از کود بیولوژی فسفاته موجب کاهش مصرف کود شیمیایی به میزان حداقل 50 درصد و افزایش محصول به میزان 15 تا 58 درصد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی توسل، مرتضی. (فروردین 1385). افزایش فسفر قابل جذب برای گیاه سیب زمینی از طریق معرفی سویه های مناسب میکروارگانیسم ها. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/789071/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی توسل مرتضی. [Internet]. افزایش فسفر قابل جذب برای گیاه سیب زمینی از طریق معرفی سویه های مناسب میکروارگانیسم ها. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ فروردین 1385. Available from: https://sid.ir/paper/789071/fa

    IEEE: کپی

    مرتضی حسینی توسل، “افزایش فسفر قابل جذب برای گیاه سیب زمینی از طریق معرفی سویه های مناسب میکروارگانیسم ها،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، فروردین 1385. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/789071/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button