Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: معاونت پژوهش و فنآوری (دفتر مرکزی)
سال:1369 | تاریخ پایان: شهریور 1369

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

419
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

بررسی اثر فرآیندهای فیزیکی و بیولوژیکی بر روی جو در تغذیه مرغان تخمگذار

نهاد حامی(کارفرما)

 جهاد دانشگاهی

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 با توجه به افزایش روز افزون جمعیت و لزوم تامین مواد غذایی به خصوص پروتئین حیوانی مورد نیاز جامعه این مساله ایجاب می نماید که از کلیه منابع غذایی داخل کشور حداکثر استفاده به عمل آید. دانه جو یکی از غلاتی است که به میزان وسیع در ایران کشت می شود. این دانه به دلیل دارا بودن، پلی ساکاریدی بنام بتا- دی گلوکان بطور محدودی در تغذیه طیور بکار برده می شود، زیرا انرژی قابل متابولیسم آن برای طیور پایین تر از سایر حیوانات می باشد.در این تحقیق ابتدا سعی شد توسط انجام فرآیندهای متفاوت بر روی دانه جو میزان انرژی قابل متابولیسم دانه افزایش باید بدین منظور چهار نوع فرآیند متفاوت شامل، خیساندن دانه جو با آب در 4 سطح زمانی 8، 12، 16 و 24 ساعت، فرآیند اثر محتویات شکمبه بر روی دانه جو در 3 سطح زمانی 8، 12 و 16 فرآیند اثر افزودن آنزیم تجارتی (bio-feed) در 4 سطح وزنی 0.25، 0.5، 1 و 2 گرم و فرآیند افزودن آنزیم حاصل از کشت قارچ تریکمو درماویریده در 4 سطح وزنی 50، 100، 200، 400 میلی گرم در کیلوگرم بر روی دانه جو صورت گرفت. سپس مقادیر انرژی کل (GE) انرژی قابل متابولیسم ظاهری (AME)، انرژی قابل متابولیسم ظاهری تصحیح شده از نظر ازت (AMEn)، انرژی قابل متابولیسم (TME) و انرژی قابل متابولیسم حقیقی تصحیح شده از نظر ازت (TMEn) دانه جو فرآیند نشده و فرآیند شده به روشهای فوق اندازه گیری گردید. نتایج نشان می دهد فرآیندهای صورت گرفته بصورت معنی داری از نظر آماری (P<0.01) انرژی قابل متابولیسم دانه جو را افزایش می دهد. داده های بدست آمده برای انرژی قابل متابولیسم حقیقی (TME) برای جو فرآیند شده به روشهای آنزیم تجارتی افزودن آنزیم حاصل از کشت قارچ تریکودرما ویریده خیساندن دانه جو با آب و خیساندن دانه جو با محتویات شکمبه و دانه جو فرآیند نشده به ترتیب عبارتند از: 3.735<2.736<3.695<3.666<3.497 کیلوکالری به ازای هر کیلوگرم ماده خشک، در بخش دوم این تحقیق به منظور مشخص نمودن، مناسب ترین سطح جایگزینی دانه جو با ذرت درتغذیه طیور تخم گذار خوراکی و بکارگیری نتایج بدست آمده از بخش اول تحقیق، آزمایش به مدت 9 هفته بر روی 288 قطعه از نیمچه های تخمگذار خوراکی به عمل آید. در طی این آزمایش 6 سطح مختلف جایگزینی 0، 20، 40، 60، 80 و 100 درصد برای دانه جو فرآیند نشده و فرآیند شده به روشهای فوق در نظر گرفته شد. پس از تغذیه این جیره ها فاکتورهای مختلفی از جمله وزن خوراک مصرفی بازده غذایی، درصد تخمگذاری، وزن تخم مرغ، کیفیت داخلی سفیده و وزن مخصوص تخم مرغ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان می دهد سطح جایگزینی 20، 40، 60 درصد دانه جو با ذرت از نظر آماری بطور معنی داری از گروه شاهد بالاتر بوده است. و سطوح 80 و 100 درصد جایگزینی در سطح پایین تری از گروه شاهد قرار گرفته اند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیک خواه، علی، قاضی هرسینی، شهاب، و ناصری، محمد. (شهریور 1369). بررسی اثر فرآیندهای فیزیکی و بیولوژیکی بر روی جو در تغذیه مرغان تخمگذار. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/789334/fa

    Vancouver: کپی

    نیک خواه علی، قاضی هرسینی شهاب، ناصری محمد. [Internet]. بررسی اثر فرآیندهای فیزیکی و بیولوژیکی بر روی جو در تغذیه مرغان تخمگذار. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ شهریور 1369. Available from: https://sid.ir/paper/789334/fa

    IEEE: کپی

    علی نیک خواه، شهاب قاضی هرسینی، و محمد ناصری، “بررسی اثر فرآیندهای فیزیکی و بیولوژیکی بر روی جو در تغذیه مرغان تخمگذار،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، شهریور 1369. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/789334/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

    فایل موجود نیست

    بازگشت به بالا