مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: پژوهشکده گیاهان دارویی
سال:1386 | تاریخ پایان: شهریور 1386

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,802
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

بررسی اثرات ضد قارچی عصاره های مختلف گیاهان دارویی مورد مصرف در طب سنتی (بادیان خطایی، مرزنجوش، انیسون، گشنیز و بالنگ)

نهاد حامی(کارفرما)

 جهاد دانشگاهی

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 استفاده از گیاهان دارویی به عنوان عوامل ضدقارچی تاریخچه طولانی دارد. بیماریهای قارچی پوست یکی از انواع بیماریهایی هستند که سابقه کاربرد گیاهان دارویی برای درمان آنها از دیر باز بین مردم ایران و دیگر کشورهای جهان رایج بوده است. برخی از قارچهای عامل بیماریهای پوستی عبارتند از: Epidermaphyton floccosum،Microsporum canis ،Trichophyton mentagrophytes  و سایر درماتوفیتها. هدف از این بررسی، تعیین اثر ضد قارچی عصاره گیاهان بالنگ (Citrus medica)، مرزنجوش (Origanum vulgare)، گشنیز (Coriandrun sativun)، انسیون (Pimpinella anisum)، بادیان خطایی(Illicium verum)  و تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی رشد  MIC (Minimum inhibitory Concentration)و همچنین تعیین حداقل غلظت کشندگی MFC (Minimum Fungicidal Concentration) این عصاره ها بود. ابتدا  گیاهان مورد نظر از بازار دارویی تهران خریداری شده و شناسایی گردیدند. سپس جهت بررسی خواص ضد قارچی آنها از بذر انیسون، گشنیز، بادیان خطایی، میوه بالنگ، برگ و سرشاخه مرزنجوش به روش ماسراسیون عصاره های متانلی، اتیل استاتی و -n هگزانی تهیه گردید. پس از خشک کردن عصاره ها، رقتهای مختلف از آنها تهیه شد و به روش  method Agar dilutionاز نظر رشد قارچها، مورد بررسی قرار گرفتند. بررسی تاثیر عصاره های گیاهان دارویی مختلف روی قارچهای مورد مطالعه، نشان داد که مناسبترین حلال برای تهیه عصاره در تمامی گیاهان مورد بررسی، متانول بوده و از بین گیاهان فوق، دو گیاه انیسون و بادیان خطایی دارای بیشترین اثر ضدقارچی هستند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یزدانی، داراب، جمالی فر، حسین، شهنازی، سحر، رضازاده، شمس علی، امین، غلام رضا، و فاضلی، محمدرضا. (شهریور 1386). بررسی اثرات ضد قارچی عصاره های مختلف گیاهان دارویی مورد مصرف در طب سنتی (بادیان خطایی, مرزنجوش, انیسون, گشنیز و بالنگ). تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/789591/fa

    Vancouver: کپی

    یزدانی داراب، جمالی فر حسین، شهنازی سحر، رضازاده شمس علی، امین غلام رضا، فاضلی محمدرضا. [Internet]. بررسی اثرات ضد قارچی عصاره های مختلف گیاهان دارویی مورد مصرف در طب سنتی (بادیان خطایی, مرزنجوش, انیسون, گشنیز و بالنگ). تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ شهریور 1386. Available from: https://sid.ir/paper/789591/fa

    IEEE: کپی

    داراب یزدانی، حسین جمالی فر، سحر شهنازی، شمس علی رضازاده، غلام رضا امین، و محمدرضا فاضلی، “بررسی اثرات ضد قارچی عصاره های مختلف گیاهان دارویی مورد مصرف در طب سنتی (بادیان خطایی, مرزنجوش, انیسون, گشنیز و بالنگ)،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، شهریور 1386. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/789591/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

    فایل موجود نیست

    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button