مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: پژوهشکده گیاهان دارویی
سال:1389 | تاریخ پایان: فروردین 1389

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

782
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

بررسی اثر مقادیر مختلف شوری بر ویژگیهای زراعی و دارویی بابونه شیرازی

نهاد حامی(کارفرما)

 جهاد دانشگاهی

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 یک راه استفاده از زمینهای مناطق خشک و نیمه خشک با مشکل شوری، استفاده از گیاهان مقاوم به شوری می باشد. بابونه (.Matricaria recuetita L) به عنوان یک گیاه دارویی یکساله، ممکن است به عنوان یک گیاهی اقتصادی که به رنج محدوده وسیعی از شرایط آب و هوایی سازگار است، جایگزین گیاهان زراعی شود. به منظور ارزیابی اثرات آبیاری با آب شور روی خصوصیات مورفولوژیکی، مقدار عناصر معدنی، درصد اسانس و آپی ژنین گلهای بابونه، یک آزمایش مزرعه ای در سالهای 1384-1382 انجام شد. در هر کرت نشاها در چهار ردیف با فاصله 20 سانتیمتر بین ردیف و 10 سانتیمتر روی ردیف کاشت شدند. آب آبیاری دارای 5 سطح شوری (16 و 12، 8، 4، 0.072) بر حسب دسی زیمنس بر متر بود. خصوصیات اندازه گیری شده در طول دوره رشد شامل وزن تازه گل، وزن خشک گل، وزن خشک اندام هوایی، وزن خشک ریشه، مقدار اسانس و آپی ژنین بود. پس از برداشت مقدار عناصر معدنی (سدیم، کلر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم) در قسمتهای هوایی و ریشه ارزیابی شد. تجزیه واریانس نشاندهنده اثر شوری در سطح %1 بر وزن تازه و خشک گل بود، بطوریکه مقایسه میانگین نشان داد افزایش شوری سبب کاهش وزن تازه و خشک گل شده و تیمار کنترل بالاترین مقدار وزن تازه و خشک را به دنبال داشت، ولی بر وزن خشک تاثیر معنی داری مشاهده نشد مقدار کاهش در وزن خشک در سطوح بیش از 8 دسی زیمنس معنی دار بود. در بررسی عناصر معدنی عناصر سدیم و کلر در سطح %1 و عنصر کلسیم در سطح %5تحت تاثیر قرار گرفت و بررسی میانگینها نشان دهنده افزایش سدیم و کلر با افزایش شوری بود،، که این افزایش تا سطح شوری 12 دسی زیمنس دیده می شد و در سطح شوری بالاتر مقدار جذب سدیم کاهش یافت. بررسی نسبت عناصر سدیم و کلر موجود در ساقه نشان دهنده تجمع بیشتر عناصر سدیم و کلر در ساقه نسبت به ریشه بود، که این مساله احتمالا به دلیل انتقال عناصر معدنی به ساقه جهت غلبه بر مشکل شوری می باشد. آنالیز تجزیه واریانس اجزای اسانس و مقدار آپی ژنین نشان داد که آبیاری با آب شور بر کمیت و کیفیت اسانس و مقدار آپی ژنین اثر معنی داری نداشت. نتایج ما نشان داد که بابونه گیاه کاملا مقاوم به شوری بوده و می تواند بطور اقتصادی در اراضی شور کاشت شود. با توجه به عدم تاثیر معنی دار سطوح مختلف شوری بر مواد موثره، همچنین عدم کاهش معنی دار وزن خشک گلها تا شوری 8 دسی زیمنس بر متر می توان نتیجه گیری نمود، که این گیاه قادر به تحمل شوری بوده و جهت بررسی دقیقتر این امر بهتر است گیاه مذکور در چند منطقه مختلف که دارای خاک شور می باشند، کاشته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حقیری، علی، بقالیان، کامبیز، ضیایی، سیدعلی، نقدی بادی، حسن علی، و سعادت، سعید. (فروردین 1389). بررسی اثر مقادیر مختلف شوری بر ویژگیهای زراعی و دارویی بابونه شیرازی. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/790020/fa

    Vancouver: کپی

    حقیری علی، بقالیان کامبیز، ضیایی سیدعلی، نقدی بادی حسن علی، سعادت سعید. [Internet]. بررسی اثر مقادیر مختلف شوری بر ویژگیهای زراعی و دارویی بابونه شیرازی. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ فروردین 1389. Available from: https://sid.ir/paper/790020/fa

    IEEE: کپی

    علی حقیری، کامبیز بقالیان، سیدعلی ضیایی، حسن علی نقدی بادی، و سعید سعادت، “بررسی اثر مقادیر مختلف شوری بر ویژگیهای زراعی و دارویی بابونه شیرازی،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، فروردین 1389. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/790020/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

    فایل موجود نیست

    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button