مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: واحد استان خراسان رضوی
سال:1388 | تاریخ پایان: اسفند 1388

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

297
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

امکان سنجی کشت آزمایشگاهی نژادهای قارچ شی تاکه با استفاده از ضایعات کشاورزی به منظور تولید اسپاون

نهاد حامی(کارفرما)

 جهاد دانشگاهی

نویسندگان

مجید-عزیزی

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 قارچ شی تاکه Lentinulus edodes (Berk) Singer/Pegler از لحاظ تولید، مرتبه دوم را در میان قارچ های خوراکی مهم دنیا به خود اختصاص داده است. این قارچ به خاطر طعم و مزه بی نظیر و همچنین خواص دارویی مدتهای مدیدی است که مورد توجه ویژه قرار گرفته است. این تحقیق به منظور بهینه سازی شرایط محیطی برای تولید قارچ "شی تاکه" اجرا شد. در ابتدا اثر نوع محیط کشت (در چهار سطح)،pH (در سه سطح)، دما (در دو سطح) و تاثیر متقابل آنها بر رشد شعاعی میسیلیوم در محیط کشت جامد بررسی شد. سپس تاثیر نوع محیط کشت و pH بر وزن میسلیوم در محیط کشت مایع و دمای 25 درجه سانتی گراد مورد ارزیابی قرارگرفت. نوع طرح آماری در هر دو آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب کاملا تصادفی با 4 تکرار بود. نتایج حاصله نشان داد که در محیط جامد اثر نوع محیط کشت،pH و دما بر سرعت رشد میسلیوم در سطح 1 درصد معنی دار است. اثر متقابل بین محیط کشت و pH، دما و محیط کشت و pH و دما نیز در سطح 1 درصد معنی دار شد. مقایسه سرعت رشد میسلیوم در محیط های کشت جامد نشان داد که بیشترین سرعت رشد (8.54 میلی متر در روز) در محیط های دست ساز 1 و 2 به دست آمد و کمترین سرعت رشد (6.20 میلی متر در روز) در محیط دست ساز 3 مشاهده شد. افزایش دما از 25 به 27 درجه سانتی گراد منجر به کاهش معنی داری در سرعت رشد گردید. افزایش pH از 4.5 به 6.5 نیز منجر به کاهش رشد گردید و بیشترین سرعت رشد در pH=4.5 مشاهده شد. در محیط کشت مایع نیز تاثیر نوع محیط کشت و pH در سطح 5 درصد معنی دار بود. بیشترین وزن میسلیوم در محیط مایع متعلق به محیط های دست ساز بود و برعکس محیط کشت جامد، بهترین عملکرد میسلیوم درpH=5.5 به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزی، مجید. (اسفند 1388). امکان سنجی کشت آزمایشگاهی نژادهای قارچ شی تاکه با استفاده از ضایعات کشاورزی به منظور تولید اسپاون. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/803234/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزی مجید. [Internet]. امکان سنجی کشت آزمایشگاهی نژادهای قارچ شی تاکه با استفاده از ضایعات کشاورزی به منظور تولید اسپاون. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ اسفند 1388. Available from: https://sid.ir/paper/803234/fa

    IEEE: کپی

    مجید عزیزی، “امکان سنجی کشت آزمایشگاهی نژادهای قارچ شی تاکه با استفاده از ضایعات کشاورزی به منظور تولید اسپاون،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، اسفند 1388. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/803234/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button