Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: واحد استان خراسان رضوی
سال:1385 | تاریخ پایان: شهریور 1385

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

620
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

بررسی آلودگی میکربی بستنی های تولید شده در واحدهای سنتی و صنعتی و مقایسه آن در دو فصل تابستان و زمستان

نهاد حامی(کارفرما)

 جهاد دانشگاهی

نویسندگان

سیدعلی-مرتضوی

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 مخلوط بستنی از اجزای متعددی تشکیل شده است و بیشتر باکتری های مضر و عامل فساد می توانند به راحتی در آن رشد نمایند. در این پژوهش، برای بررسی الگوی توزیع آلودگی در بستنی های عرضه شده در شهر مشهد، از چهار نوع بستنی صنعتی (لیوانی، حصیری، کیم و کیلویی) و چهار نوع بستنی سنتی (قیفی، میوه ای و کیلویی ساده) طی دو فصل تابستان و زمستان با روش تصادفی خوشه ای نمونه برداری شد. شمارش کلی، سرماگراها، انتروباکتریاسه، کپک و مخمر و نیز حضور یا عدم حضور اشریشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس کوآگولاز مثبت و سالمونلا تعیین گردید. نتایج نشان داد به استثناء آلودگی به اشریشیاکلی (اختلاف بی معنی)، در بقیه موارد آلودگی بستنی های سنتی بیشتر از بستنی های صنعتی بود. در تمامی موارد، آلودگی در فصل تابستان به طور معنی دار بیشتر از فصل زمستان بود. بستنی کیلویی ساده و کیلویی مغزدار (سنتی) بیشترین و بستنی های کیلویی (صنعتی) کمترین شمارش کلی، انتروباکتریاسه و سرماگراها را داشتند. بستنی های میوه ای بیشترین آلودگی را به کپک و مخمر داشتند. بستنی کیلویی مغزدار (سنتی) و کیلویی ساده (سنتی) به ترتیب بالاترین درصد آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس کوآگولاز مثبت و اشریشیاکلی را داشتند. در مجموع 29.58 درصد نمونه های بستنی آزمایش شده در نقطه فروش دارای استافیلوکوکوس اورئوس کوآگولاز مثبت بودند. در بین تمام نمونه های بستنی آزمایش شده در دو فصل تابستان و زمستان تنها یک مورد مثبت (بستنی میوه ای در فصل تابستان) از نظر سالمونلا وجود داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرتضوی، سیدعلی. (شهریور 1385). بررسی آلودگی میکربی بستنی های تولید شده در واحدهای سنتی و صنعتی و مقایسه آن در دو فصل تابستان و زمستان. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/803237/fa

    Vancouver: کپی

    مرتضوی سیدعلی. [Internet]. بررسی آلودگی میکربی بستنی های تولید شده در واحدهای سنتی و صنعتی و مقایسه آن در دو فصل تابستان و زمستان. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ شهریور 1385. Available from: https://sid.ir/paper/803237/fa

    IEEE: کپی

    سیدعلی مرتضوی، “بررسی آلودگی میکربی بستنی های تولید شده در واحدهای سنتی و صنعتی و مقایسه آن در دو فصل تابستان و زمستان،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، شهریور 1385. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/803237/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    بازگشت به بالا