Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: واحد استان خراسان رضوی
سال:1389 | تاریخ پایان: بهار 1389

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,265
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

تعیین عوامل ایجاد کننده طعم و آرومای نامطلوب و بادکردگی در محصول دوغ پاستوریزه و ارایه راهکارهای مناسب جهت کنترل آن

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

چکیده

 دوغ نوشیدنی ماستی سنتی ایران است که بجز ایران در کشورهایی مانند افغانستان, آذربایجان, ارمنستان, عراق, سوریه, ترکیه و بالکان و به میزان خیلی کم در دیگر کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی صادر و مصرف می شود. در حال حاضر دوغ یک محصول پر طرفدار است و تقاضای مصرف آن در ایران افزایش چشمگیری داشته است. تولید سالانه دوغ در ایران در سال 2007, 14400000 تن بود. این پژوهش با هدف تعیین منابع آلودگی میکروبی در طول تولید دوغ در سه کارخانه فرآورده های لبنی واقع در ایران, مشهد انجام شد. نمونه ها از 16 نقطه کنترلی مختلف از ابتدا تا انتهای خط تولید شامل شیر خام, شیر پاستوریزه, شیر مایه زده, دوغ قبل از فرآیند پاستوریزاسیون, دوغ پاستوریزه, دوغ قبل از بسته بندی, محصول نهایی, استارتر فعال شده, نمک, اسانس, آب آشامیدنی, آب شستشو, هوای سالن تولید, تست سواپ از ظروف و نازل پرکن و هوای اطراف دستگاه پرکن و بسته بندی جمع آوری شد. نمونه برداری در سه تکرار از هر کارخانه انجام گردید. کلیه نمونه ها در همان روز در جعبه های ایزوله حاوی یخ به آزمایشگاه انتقال داده شد. آنالیز میکروبی نمونه ها برای تعیین شمارش کلی میکروارگانیزم های هوازی, کلی فرم ها, باکتری های سرماگرا, باکتری های لاکتیک اسید و مخمرها مطابق استانداردهای ملی ایران انجام گردید. نتایج نشان داد کیفیت بهداشتی دوغ به کیفیت شیر خام, کفایت تیمار حرارتی پایه, کیفیت میکروبی اجزاء افزوده شده و مواد بسته بندی, سطوح در تماس با دوغ و کفایت ضدعفونی کارخانه بستگی دارد. استارتر به عنوان منبع آلودگی احتمالی به باکتری های سرماگرا, کلی فرم ها و مخمرها, آب آشامیدنی و شستشو به عنوان منبع آلودگی کلی فرم ها و مخمرها, نازل ها و مواد بسته بندی به عنوان منبع آلودگی کلی فرم ها, مخمرها و شمارش کلی میکروارگانیزم های هوازی مزوفیل, و هوای سالن تولید به عنوان منبع آلودگی باکتری های سرماگرا, کلی فرم ها و مخمرها تعیین شد. نتایج نشان داد که بخاطر استاندارد نبودن طراحی کارخانجات تولید دوغ در ایران بطور طبیعی منابع آلودگی مختلفی در این کارخانجات وجود دارد و لذا تعیین نقاط کنترل بحرانی در همه کارخانجات و سازماندهی سیستم های کنترل خودکار به منظور حذف یا به حداقل رساندن ریسک آلودگی ها ضروری می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهربان سنگ آتش، معصومه، نوربخش، ریحانه، سخدری، جواد، تجلی، فائزه، محسن زاده، محمد، و هدایتی مقدم، محمدرضا. (بهار 1389). تعیین عوامل ایجاد کننده طعم و آرومای نامطلوب و بادکردگی در محصول دوغ پاستوریزه و ارایه راهکارهای مناسب جهت کنترل آن. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/803314/fa

    Vancouver: کپی

    مهربان سنگ آتش معصومه، نوربخش ریحانه، سخدری جواد، تجلی فائزه، محسن زاده محمد، هدایتی مقدم محمدرضا. [Internet]. تعیین عوامل ایجاد کننده طعم و آرومای نامطلوب و بادکردگی در محصول دوغ پاستوریزه و ارایه راهکارهای مناسب جهت کنترل آن. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ بهار 1389. Available from: https://sid.ir/paper/803314/fa

    IEEE: کپی

    معصومه مهربان سنگ آتش، ریحانه نوربخش، جواد سخدری، فائزه تجلی، محمد محسن زاده، و محمدرضا هدایتی مقدم، “تعیین عوامل ایجاد کننده طعم و آرومای نامطلوب و بادکردگی در محصول دوغ پاستوریزه و ارایه راهکارهای مناسب جهت کنترل آن،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، بهار 1389. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/803314/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

    فایل موجود نیست

    بازگشت به بالا