مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: واحد استان خراسان رضوی
سال:1395 | تاریخ پایان: آذر 1395

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,062
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

170
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

بهینه سازی شرایط استخراج رنگدانه لیکوپن از ضایعات کارخانجات صنایع تبدیلی گوجه فرنگی به روش سطح پاسخ(RSM ) و ارزیابی پایداری آن در سیستم مدل غذایی

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

چکیده

 رنگ, عطر, طعم و بافت از جمله مهم ترین ویژگی هایی هستند که مصرف کنندگان مواد غذایی توجه فراوانی نسبت به آنها نشان می دهند. در بین این ویژگی ها, رنگ مهم ترین خصوصیت ماده غذایی می باشد. کیفیت و سلامت مواد غذایی در درجه اول توسط رنگ آنها ارزیابی می شود. نظر به اهمیت روز افزون رنگ در محصولات غذایی و اثرات سوء اثبات شده حاصل از رنگ های سنتزی و همچنین کاهش میزان ضایعات صنایع تبدیلی, در این پژوهش استحصال رنگدانه لیکوپن از پوست گوجه فرنگی, با رویکرد کاربرد این رنگ در صنعت غذا مورد بررسی قرار گرفت. ایران با تولید حدود 4/3% از تولید جهانی (حدود 6 میلیون تن در سال 2012 بر اساس آمار فائو) در رتبه ششم تولید گوجه فرنگی جهان قرار داردکه حدود 40 درصد, با ضریب تبدیل بالای 6/8 % فرآوری می شود. حدود 25 الی 35 درصد کل گوجه فرنگی به جهت وجود شرایط نامناسب برداشت, حمل و نقل و توزیع و نگهداری ضایعات شده و به عنوان خوراک دام مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این در حین تهیه رب از گوجه فرنگی نیز, پوست گوجه فرنگی نیز جدا شده که حاوی لیکوپن می-باشد و این چزء با ارزش به همراه دانه به عنوان ضایعات برای مصارف خوراک دام از کارخانه خارج می گردند. با توجه به تولید فراوان گوجه فرنگی و همچنین درصد بالای ضایعات این محصول طی فرآوری, در مرحله اول بهینه سازی شرایط استخراج لیکوپن با حلال بر روی ضایعات گوجه فرنگی انجام شد. زمان استخراج, نوع حلال و نسبت وزن ماده اولیه به حلال (وزنی/وزنی) به عنوان تیمارهای آزمایش در سطوح مختلف مورد بررسی قرار گرفت. پس از استخراج, رنگ دانه استحصالی با روش های کروماتوگرافی ستونی ( TLC ( و رزونانس مغناطیسی هسته (NMR ( شناسایی و تعیین ویژگی گردید. لازم به توضیح است که به منظور بهینه سازی شرایط استخراج از روش منحنی های سطح پاسخ (RSM) بهره گرفته شد. سپس در مرحله دوم تحقیق به منظور ارزیابی پایداری رنگ دانه استحصالی در ماده غذایی, از فرآورده حجیم شده بر پایه بلغور ذرت به عنوان یک سیستم مدل غذایی استفاده گردید. بر اساس نتایج به دست آمده, شرایط استخراج تاثیر معنی داری بر میزان غلطت و در نهایت راندمان استخراج لیکوپن داشت. همچنین استفاده از مخلوط حلال های هگزان و اتانول (33/15 درصد هگزان و 67/84 درصد اتانول) و نسبت حلال به ماده 36/26 به 1و زمان 15 دقیقه برای بدست آوردن بالاترین میزان لیکوپن استخراجی بهترین حالت است. همچنین درصد خلوص رنگدانه لیکوپن استحصالی19درصد گزارش شد. همچنین در بررسی پایداری رنگ های استفاده شده در سیستم مدل غذایی نسبت به نمونه شاهد نتایج قابل قبولی حاصل گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بلوریان، شادی، حسینی، فرشته، محبی، محبت، و شکرالهی، بهداد. (آذر 1395). بهینه سازی شرایط استخراج رنگدانه لیکوپن از ضایعات کارخانجات صنایع تبدیلی گوجه فرنگی به روش سطح پاسخ(RSM ) و ارزیابی پایداری آن در سیستم مدل غذایی. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/803376/fa

    Vancouver: کپی

    بلوریان شادی، حسینی فرشته، محبی محبت، شکرالهی بهداد. [Internet]. بهینه سازی شرایط استخراج رنگدانه لیکوپن از ضایعات کارخانجات صنایع تبدیلی گوجه فرنگی به روش سطح پاسخ(RSM ) و ارزیابی پایداری آن در سیستم مدل غذایی. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ آذر 1395. Available from: https://sid.ir/paper/803376/fa

    IEEE: کپی

    شادی بلوریان، فرشته حسینی، محبت محبی، و بهداد شکرالهی، “بهینه سازی شرایط استخراج رنگدانه لیکوپن از ضایعات کارخانجات صنایع تبدیلی گوجه فرنگی به روش سطح پاسخ(RSM ) و ارزیابی پایداری آن در سیستم مدل غذایی،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، آذر 1395. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/803376/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button