Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: واحد استان کرمانشاه
سال:1386 | تاریخ پایان: مهر 1386

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

568
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

تولید آلفاسلولز (خمیر حل شونده) از ساقه و ضایعات ذرت بلا استفاده در کرمانشاه

نهاد حامی(کارفرما)

 جهاد دانشگاهی

نویسندگان

جمشید-بهین

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

چکیده

 در این گزارش قابلیت تولید خمیر حل شونده (آلفاسلولز) از ساقه ذرت بلا استفاده در منطقه شرق کرمانشاه واقع در مزارع بین بیستون و صحنه مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا آنالیز شیمیایی بر روی نمونه ها انجام شد که بر طبق آن درصد سلولز 62.9, لیگنین 20.5, مواد استخراجی 8.9 و خاکستر 7.7 درصد تعیین شد. میزان رطوبت ساقه مورد استفاده نیز 5.77 درصد بود. در ابتدا مرحله پیش هیدرولیز یکبار با آب و یکبار با اسید سولفوریک 0.1 درصد با یک تغییرات افزاینده و کاهنده دما و نیز چهار زمان ماند صفر, 10, 20 و 30 دقیقه در دمای حداکثر 160 درجه سانتیگراد انجام شد و با توجه به بازده مرحله پیش هیدرولیز, زمان ماند 30 دقیقه در دمای حداکثر به عنوان زمان بهینه پیش هیدرولیز انتخاب شد. درمرحله بعد اثر زمان پخت, قلیای فعال و سولفیدیته بر روی خمیر کرافت مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور سه زمان ماند 30, 60, 90 دقیقه در دمای حداکثر 170 درجه سانتیگراد و چهار سطح قلیای فعال 14, 16, 18 و 20 و دو سطح سولفیدیته 10 و 25 درصد به عنوان متغیرهای پخت انتخاب شدند. زمان پخت بهینه 90 دقیقه با توجه به بازده خمیرسازی انتخاب گردید. مقادیر زمانی بهینه انتخاب شده برای عملیات پیش هیدرولیز کرافت تطبیق خوبی با نتایج کتابخوانی دارد. اثر متغیرهای شیمیایی بر روی, بازده الک, عدد کاپای خمیر, درصد آلفاسلولز و درجه پلیمریزاسیون بررسی گردید. نتایج نشان داد که با افزایش درصد مواد شیمیایی (شدت پخت) بازده الک, عدد کاپا و درجه پلیمریزاسیون کاهش می یابد. پس از پخت, رنگبری روی خمیرهای حاصله با دو توالی و با مقادیر P(%2.2) – H2 (%5) – E (%5) – H1(%2.5) انجام گرفت. نتایج رنگبری نشان داد که بالاترین درصد آلفاسلولز (94.1) در شدیدترین شرایط پخت یعنی در قلیای فعال 20 و سولفیدیته 25 درصد حاصل شد. لازم به ذکر است در این شرایط علی رغم درصد بالای آلفاسلولز, درجه پلیمریزاسیون خمیر رنگبری شده حداقل (269.0 در شرایط پیش هیدرولیز با آب) بود و پایین ترین درصد آلفاسلولز (73.7) و بیشترین درجه پلیمریزاسیون (334.7) در ملایم ترین شرایط پخت یعنی در قلیای فعال 14, سولفیدیته 10 و پیش هیدرولیز با اسید بدست آمد. همچنین در این تحقیق از پسآب یکی از واحدهای صنعتی استان به عنوان مایع پخت استفاده شد که بهترین نتیجه را در دستیابی به بالاترین درصد آلفاسلولز (97.4) با درجه پلیمریزاسیون (235.4) در بر داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهین، جمشید. (مهر 1386). تولید آلفاسلولز (خمیر حل شونده) از ساقه و ضایعات ذرت بلا استفاده در کرمانشاه. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/803568/fa

    Vancouver: کپی

    بهین جمشید. [Internet]. تولید آلفاسلولز (خمیر حل شونده) از ساقه و ضایعات ذرت بلا استفاده در کرمانشاه. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ مهر 1386. Available from: https://sid.ir/paper/803568/fa

    IEEE: کپی

    جمشید بهین، “تولید آلفاسلولز (خمیر حل شونده) از ساقه و ضایعات ذرت بلا استفاده در کرمانشاه،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، مهر 1386. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/803568/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

    فایل موجود نیست

    بازگشت به بالا